03 Şubat 2017 03:25

Suriye ordusu, el Bab'da TSK destekli güçlerle çatışabilir

IŞİD'in elindeki el Bab'da TSK ile Suriye ordusu birbirine yaklaşırken, IŞİD'i kentten kimin çıkaracağı tartışılmaya devam ediliyor.

Paylaş

Suriye'de Halep vilayetinin doğu kırsalında IŞİD'in kontrolü altındaki el Bab, kuzeyden TSK ve 'Fırat Kalkanı'na dahil olan güçlerin, güneyden ise Suriye ordusunun baskısı altında. Kentin eninde sonunda IŞİD'den alınacağına kesin gözüyle bakılıyor ancak bu işi kimin yapacağı belirsizliğini koruyor.

Reuters'e konuşan askeri kaynaklar, Suriye ordusunun gerektiği takdirde el Bab yakınlarındaki 'TSK destekli ÖSO gruplarıyla çatışmaya hazır' olduğunu aktardı. Haberde, "Suriye ordusunun, geniş kapsamlı bir çatışmadan ziyade esas olarak Türkiye'nin planlarını boşa çıkarmak ve cephede elini güçlendirmek için bu hamleyi yapacağı" belirtiliyor.

Suriye ordusu, el Bab'ın güneyinde 3 hafta içerisinde 30 köyü IŞİD'den almıştı. TSK destekli güçler ise el Bab'ın kuzeyine kadar hızlı bir şekilde ilerledi ancak uzun süredir kente giremedikleri gibi ağır kayıplar da veriyorlar.

El Bab cephesinde bir çatışma yaşanması durumunda bu, Suriye ordusu ile Suriye topraklarındaki TSK arasında bir ilk olacak.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın bölgedeki en büyük destekçilerinden Rusya, el Bab hattında her iki taraf için de hava saldırıları düzenledi. Rusya'nın Suriye ordusu ile TSK destekli gruplar arasındaki olası bir çatışmanın yaşanmasından hoşnut olmayacağı düşünülüyor.

ERDOĞAN: SÜRATLE HALLEDİP DAHA DERİNE GİTMEMEK LAZIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise el Bab'a dair yaptığı son açıklamada "Cenevre süreci, Rusya ve İran'la birlikte Astana'da başlatılan süreç inşallah rejimi olumlu bir noktaya çeker ve el Bab hallolmuş olur. El Bab'da bundan sonraki süreçte süratle mesafe almak suretiyle oradaki işi bitirmek, daha derinliğine gitmemek lazım" demişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Keçileri okul çantasında taşıdı

SONRAKİ HABER

Trump, YPG'li Rakka planını beklemeye aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa