03 Şubat 2017 03:26

Keçileri okul çantasında taşıdı

Rize'de 11 yaşındaki kız çocuğu, doğum yapan keçiyi kendi sırtına, yavrusunu ise köpeğinin sırtına koyarak taşıdı. İlginç olayı kardeşi fotoğrafladı.

Paylaş

Rize’de, yeni doğum yapmış keçiyi kendi sırtına alan, yavrusunu da çoban köpeğinin sırtına taktığı okul çantasına koyan kızın karla kaplı dik yolda evine ulaşmaya çalışırken çekilen fotoğrafı, sosyal medyada yoğun ilgi gördü.

İlginç olay, İkizdere ilçesine 10 kilometre uzaklıktaki Yağcılar Köyü’nde hayvancılıkla geçimini sağlayan Atilla Bilgin’in ilköğretim 5’inci sınıf öğrencisi 11 yaşındaki kızı Hamdu Sena Bilgin'in keçileri barınaktan çıkarmasıyla başladı.

Keçilerle evden uzaklaşırken keçilerden biri doğum yapmaya başlayınca koşarak eve dönen Hamdu Sena Bilgin, okul çantasını aldıktan sonra doğum yapan keçinin yanına geldi. Keçiyi kendi çantasına koyan, yavrusunu da Tomi adındaki çoban köpeğinin sırtına bağladığı okul çantasına koyan küçük kız, karla kaplı dik yolda evine doğru yürümeye başladı. Bu sırada 15 yaşındaki Ali Rahman da, gördüğü kız kardeşinin fotoğrafını çekti. Fotoğraf, sosyal medyada paylaşım ve beğeni rekoru kırdı.

Hamdu Sena Bilgin, "Keçi aniden doğum yapınca barınağa götürmek istedim. O anda aklıma okul çantam geldi. Yavruyu çantaya koyarak köpeğimizin sırtına bağladım. Ben de keçiyi sırtıma aldım. Böylece barınağa ulaştık" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

ABD'den İsrail'e: Yeni yerleşimler barışa destek olmaz

SONRAKİ HABER

Suriye ordusu, el Bab'da TSK destekli güçlerle çatışabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...