03 Şubat 2017 01:20

'Duruşma yaklaştıkça strese giriyoruz'

10 Ekim Katliamı'nda hayatını kaybedenlerin yakınları, yapılacak yargılamadan adalet çıkacağı konusunda şüpheli.

Paylaş

Damla YELTEKİN
Ankara

10 Ekim Katliamı'nda hayatını kaybeden İnşaat İş Üyesi İsmail Kızılçay, CHP Malatya Gençlik Kolları Üyeleri Gözde Aslan ve Gülbahar Aydeniz’in yakınları, yapılacak yargılamadan adalet çıkacağı konusunda şüpheli.

İsmail Kızılçay’ın eşi Serpil Kızılçay, esas sorumluların bu yargılamaya dahil edilmediğini söyledi. Kızılçay, “Mücadele edeceğiz ama ümitsiz bakıyorum bu davaya. İçerideki 3, 5 kişi zaten piyon. Bunu biliyoruz” dedi. Duruşma yaklaştıkça herkesin strese girdiğini ve çeşitli hastalıklar çıktığını anlatan Kızılçay, tek isteklerinin sorumluların yargılanması ve ceza almaları olduğunun altını çizerek şöyle devam etti: “Bizim için gerçek suçluların ortaya çıkması önemli.  Bir aileye 110 lira maaş bağlamışlar. Biz onlardan para mı istiyoruz? Resmen dalga geçiyorlar. Biz onlardan para değil, sorumluların yargılanmasını istiyoruz.”

6 ŞUBAT’TA ANKARA’DA OLACAĞIZ

Gözde Aslan’ın babası Hüseyin Aslan da, 6 Şubat tarihinde davanın ikinci duruşması için Ankara’da olacaklarını söyledi. Yargılamadan bir beklentilerinin olmadığını ifade eden baba Aslan, “Ben davanın AİHM’ye gitmesinden yanayım.Türkiye’deki adalet sistemi 10 Ekim mahkemesini kaldıramaz. Sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğim” dedi. 

Gülbahar Aydeniz’in ablası Alev Aydeniz de, “Davayı ne kadar iyi sonuçlandıracağımız önemli. Bu noktada avukatların nasıl hamlelerde bulunacakları önemli. Çünkü bu hukuki bir mücadele. Anne baba hukuk dilini konuşmayı bilmez ki” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Sarıkaya ailesi: Kamu görevlilerini sormaya devam edeceğiz

SONRAKİ HABER

10 Ekim dosyasında alınan gizlilik kararı nelere yol açtı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...