Sarıkaya ailesi: Kamu görevlilerini sormaya devam edeceğiz

10 Ekim Katliamı'nda hayatını kaybeden Dilan Sarıkaya’nın ailesi, 'iddianamede kamu görevlilerinin yer alması' mücadelesini sürdürüyor.

03 Şubat 2017 01:10
Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

10 Ekim Katliamı'nda hayatını kaybeden Emek Partisi Üyesi Dilan Sarıkaya’nın annesi Nesligül ve babası İzzet Sarıkaya’ya yargılama sürecine dair düşüncelerini sorduk. Baba İzzet Sarıkaya, avukatlarının duruşmalara çok iyi hazırlanmasının kendilerine umut olduğunu söyledi. Kamuoyunun 10 Ekim davasına sahip çıkması ve avukatların tutumu ile ilk duruşmada iki sanığın tutuklandığını hatırlatan Sarıkaya, bu duruşmada da “Kamu görevlileri iddianamede neden yok?” diye sormaya devam edeceklerini ifade etti.

“Devlet hatasını kabul etsin” diye dava açtıklarını söyleyen anne Nesligül Sarıkaya da, “Ancak devlet iddianamede yer almadı. Çocuklarımızı bile bile ölüme yolladılar. Bu mahkemede ortaya çıktı. Dosyaya sadece 36 tane IŞİD’çi koymuşlar. Peki buna engel olmayan kim? Bunları sınırdan kim geçiriyor. Biz defalarca aranırken Antep’ten Ankara’ya aranmadan nasıl geçebiliyorlar?” diye sordu.

Cumhurbaşkanının ABD’de 3 Müslüman gencin öldürülmesi ile ilgili “Biz siyasiler ülkemizde yaşanan cinayetlerden sorumluyuz” şeklindeki sözlerini hatırlatan Sarıkaya, “Bu cinayetten kim sorumlu? Hükümet bunun hesabını vermeli. Bu işte parmağı olan kamu görevlileri de cezalarını çekerse yüreğimize su serpilecek” dedi. 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İktidar ihmalini kabul edene kadar yargılama bitmeyecek

SONRAKİ HABER

'Duruşma yaklaştıkça strese giriyoruz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa