30 Mart 2011 10:00

Uluslararası basın örgütlerinden destek

Üç uluslararası gazeteci örgütü ortak bir açıklama yaparak Türkiye'de basın özgürlüğüne yönelik kaygılarını dile getirdi. Avrupa Türk Gazeteciler Birliği (ATGB), Alman Gazeteciler Birliği (DJU) ve Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) ortak bir açıklama yayınlayarak, Türkiye’de basın özg&u

Uluslararası basın örgütlerinden destek
Paylaş

Bildiride, tutuklu Gazeteci-Yazar Ahmet Şık’ın “yayınlanmadan toplatılan” kitabıyla ilgili yaşananlara dikkat çekildi. Türkiye’de cezaevinde bulunan ve cezaevine girme tehdidiyle karşı karşıya olan gazetecilerin durumuna da değinilen açıklamada, Türkiye’deki ‘Gazetecilere Özgürlük Platformunun basın özgürlüğü yolundaki mücadelesine de destek verildi.

Tutuklu tüm gazetecilerin serbest bırakılması ve basın özgürlüğünü engelleyen yasaların değiştirilmesinin istendiği ortak açıklamada, “Türkiye, hükümetin iddia ettiği gibi basın özgürlüğünün ileri derecede gelişmiş olduğu bir ülke değil. Dahası basın özgürlüğünün tehlikede olduğu bir ülkedir” denildi. (MEDYA SERVİSİ)


ŞIK VE ŞENER’E DESTEK EYLEMİ

Tutuklu gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener’e bir destek de Antalya’dan geldi. ÇGD, ÇHD, KESK, DİSK, TGS ve TMMOB’un ortak çağrısı ile yapılan eyleme siyasi partiler, kitle örgütleri destek verdi. Açıklamaya Ahmet Şık’ın annesi Fatma Şık ve abisi Bülent Şık da katıldı. Tramvay yolundan yapılan yürüyüşün ardından basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı Çağdaş Gazeteciler Derneği Antalya Şube Başkanı Bünyamin Tokmak okudu. Yıllardır eşitlik, özgürlük talepleriyle demokratik bir yaşamı savunan tüm muhalif kesimlere yönelen bu baskı ve susturma operasyonlarının bu kez en çarpıcı hali ile ortaya çıktığına dikkat çeken Tokmak, “Bu sebeple Ahmet Şık’ın kişiliğinde düşünce ve ifade özgürlüğüne, yayın özgürlüğüne yönelen ‘resmi şiddeti’ istisnai bir durum olarak görmek yapılabilecek en büyük yanlıştır dedi.

AKP’nin demokrasi zihniyetinin düşünceleri daha ifade edilmeden yok etmekten başka bir şey olmadığını söyleyen Tokmak, düşünceye, ifadeye yönelen bu otoriter politikaları, her türlü yok sayma ve yok etme politikalarını kınadıklarını dile getirdi. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erkek çocuklarda astıma dikkat

SONRAKİ HABER

‘Eğer ölürsen seni öldürürüm’ Fransa’da vizyonda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...