02 Şubat 2017 17:52

Hatay’da iki öğretmen gözaltına alındığı için uzaklaştırıldı

Hatay’da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Eğitim Sen’in iki üyesi, ‘Sakıncalı’ denilerek görevlerinden uzaklaştırıldı.

Paylaş

Hatay’da siyasi parti, sendika, dernek ve hukukçulara dönük operasyonlar kapsamında gözaltına alınan ve 12 gün sonra serbest bırakılan 38 kişinin içinde bulundan Eğitim Sen üyeleri Gülizar Işık Çay ve İlhan Kılıç, Samandağ Kaymakamlığı’nın talebi üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ‘Sakıncalı’ oldukları iddiasıyla görevlerinden uzaklaştırıldı.

Müdürlük, uzaklaştırma kararına gerekçe olarak, savcılık tarafından mahkemeye sevk edilmeden serbest bırakılan Çay ve Kılıç’ın gözaltına alınmalarını gösterdi. Çay ve Kılıç hakkında çalıştıkları ilgili okula gönderilen tebligatta şu ifadeler yer aldı:
“Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekipleri tarafından yapılan operasyonla Samandağ İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce gözaltına alınan okulunuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinden Gülizar Işık Çay’ın ‘Görevi başında kalmasının sakınca’ görülmesi nedeniyle ilgili öğretmenin 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun138. Maddesi (ç) bendi doğrultusunda görevden uzaklaştırılmasına…” (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Trump'tan dikkat çekici ‘İran’ açıklaması

SONRAKİ HABER

TOKİ, Ayder Yaylası'nı imara açıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...