02 Şubat 2017 17:26

Romanya'da yolsuzluğa tepki gösteren bakan istifa etti

Romanya'da 250 bini aşkın kişinin protesto ettiği ‘yolsuzluk affı’na tepki gösteren Ticaret Bakanı Florin Jianu istifa etti.

Paylaş

Romanya, göreve başlayalı bir ay bile olmayan hükümetin yolsuzluğa karışan kişileri koruyan kararnamesi nedeniyle çalkalanıyor. Gazete Duvar'ın haberine göre,  250 binden fazla kişinin hükümete karşı sokağa dökülmesinin ardından, Ticaret Bakanı Florin Jianu ‘Çocuğumun yüzüne bakamam’ diyerek kararnameye tepki gösterip istifa etti.

Jianui, Facebook sayfasında yaptığı açıklamada şu tepkiyi gösterdi:
“Etik olan davranış, istifa etmek. Profesyonellikten değil, çocuğum için. Onun gözlerinin içine nasıl bakacağım ve ona yıllar sonra ne diyeceğim? Ona babasının bir korkak olduğunu ve inanmadığı adımları desteklediğini, yoksa kendisiyle ilgili olmayan bir hikayeden çekip gittiğini mi söyleyeceğim?”

CUMHUBAŞKANI DA TEPKİ GÖSTERDİ

Sosyalist-liberal koalisyon hükümetinin birçok dosyanın suç kapsamından çıkarılmasını öngören kararnamesine tepki gösterenler arasında, Devlet Başkanı Klaus Iohannis, yardımcısı, Yüksek Mahkeme, Başsavcılık ve Yolsuzlukla Mücadele Kurumu da var. İktidarda olan Sosyal Demokrat Parti’nin lideri ve Başbakan Sorin Grindeanu kararnamenin ‘cezaevlerindeki kalabalığı azaltmak için’ gerekli olduğunu savunuyor.

Romanya Anayasa Mahkemesi’yse, kararname konusundaki görüşlerini iletmeleri için hükümet, parlamento ve savcılığa 7 Şubat’a kadar vakit verdi. (DIŞ HABER)

ÖNCEKİ HABER

Mersin'de bir Kadın Merkezi kayyım tarafından kapatıldı

SONRAKİ HABER

El Bab'da yaralanan 15 ÖSO'cu Kilis'e getirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...