02 Şubat 2017 17:15

Mersin'de bir Kadın Merkezi kayyım tarafından kapatıldı

Mersin Akdeniz Belediyesi bünyesindeki İştar Kadın Merkezi, kayyım tarafından kapatılarak Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlandı.

Paylaş

Bir kadın kurumu daha kapatıldı 

DBP’li belediyelere atanan kayyımların kapattığı kadın kurumlarına Akdeniz Belediyesi de katıldı. Kayyım Hamdi Bilge Aktaş’ın talimatı ile İştar Kadın Merkezi kapatılarak Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlandı.

Akdeniz Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Akdeniz Kaymakamı Hamdi Bilge Aktaş, belediyeye bağlı İştar Kadın Merkezi’nin tabelasını kaldırdı. Belediye yetkilileri tabelanın kayyımın talimatı çerçevesinde kaldırıldığını belirtirken, İştar Kadın Merkezi’nin de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın istemi ile İl Müdürlüğüne bağlanmasına karar verildiğini açıkladı.

‘KAYYIM TEK BAŞINA KARAR VERİYOR’

Konuya dair konuşan Akdeniz Belediyesinin DBP’li Meclis Üyesi Canan Yüce, normal şartlarda belediyeye ait bir kurumun belediye meclisi kararı olmaksızın devredilemeyeceğini belirtirken, kayyım Aktaş’ın tek başına etrafına topladığı memurlarla bu kararlara imza attığını söyledi. İştar Kadın Merkezi, Akdeniz Belediyesi bünyesinde 2010 yılında kuruldu. Kadın Merkezi kadınlara avukat, psikolog ve sosyolog gözetiminde hukuki, psikolojik, sosyal ve aile içi iletişim konularında rehberlik hizmeti sunuyordu. (DİHABER)

 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan’ın tepkisine rağmen Merkel, 'İslamcı terör' dedi

SONRAKİ HABER

Romanya'da yolsuzluğa tepki gösteren bakan istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa