02 Şubat 2017 16:36

Roboskili ailelere OHAL engeli

Roboskili ailelerin her hafta Perşembe günü çocuklarının mezarı başında yaptığı anma ve adalet çağrısı OHAL gerekçesiyle engellendi.

Paylaş

TSK’ye ait uçaklar tarafından 28 Aralık 2011’de yapılan bombardıman sonucunda 34 yurttaşın yaşamını yitirdiği katliama ilişkin her hafta Perşembe günü mezarlıkta anma yapıp, adalet talebinde bulunan Roboskili ailelerin bu haftaki açıklaması askerler tarafından engellendi.

Askerler, Roboski Mezarlığı’nda bir araya gelen ailelere, Şırnak Valiliği tarafından OHAL kapsamında alınan eylem-etkinlik yasağını gerekçe göstererek anmayı engelledi.

‘BASKILAR ARTTI’

OHAL’in ilan edilmesinin ardından da sürekli olarak her hafta eylem yaptıklarını belirten Roboskili ailelerden Veli Encu, son 1 aydır aileler üzerine yönelik baskıların arttığını ifade etti. Katliamdan bu yana ailelere soruşturma ve davalar açıldığını ifade eden Encu, son olarak çıkartılan KHK ile Roboski-Der’in kapatıldığını ve her Perşembe gerçekleştirdikleri anmaların engellendiğini kaydetti.

Açıklamanın yasaklandığını korucuların söylediğini ifade eden Encu, “Askerler, korucu başlarını karakola çağırarak emri iletmesini istemiş. Defalarca muhtar aranarak; ‘Açıklama yaparsanız müdahale ederiz. Açıklama yapan kişiyi gözaltına alırız’ denildi. Mezarlık ziyareti sırasında çocuklarının başında dua okuyan anneler drone ile taciz edildi. Bu dini bir gelenektir. Açıklama olmasa bile insanlar mezarlara gider ve dualarını okur” dedi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Eşi tarafından öldürülen Sinem'in tabutunu kadınlar taşıdı

SONRAKİ HABER

Usain Bolt tekrar pistte

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...