02 Şubat 2017 16:27

Eşi tarafından öldürülen Sinem'in tabutunu kadınlar taşıdı

Boşanmak istediği eşi tarafından öldürülen Sinem Metin Şahin'in cenazesi uğurlandı. Sinem'in cenazesini kadınlar taşıdı.

Paylaş

İstanbul İkitelli'de, boşanmak üzere olduğu Mustafa Şahin tarafından öldürülen Sinem Metin Şahin'in cenazesi kadınlar tarafından kaldırıldı. 

Memleketi Tokat'a uğurlanan Sinem Metin için cenaze öncesinde toplanan kadınlar öldürüldüğü yere yürüyerek karanfil bıraktılar, hesap soracaklarını ilan ettiler.

Ikitelli Cemevi önünde bir araya gelen kadınlar dövizler ve sloganlar eşliğinde Sinem'in vurulduğu yere yürüdüler. Yürüyüş boyunca çevreden gelen katılımlı artan kitle Sinem'in yaşadığı sokağa da giderek açıklama yaptı. Eylemde "Öldüren Sevgi Istemiyoruz ", "Erkek Vuruyor, Devlet Koruyor", "Kadın Cinayetleri Politiktir", "Kadın, Yaşam, Özgürlük", "Sinem Metin Ìsyanımızdır" sloganları atıldı. Bir yıl önce yine Iktelli'de öldürülen Nurcan Arslan'ın ailesi ve yakınlarının da katıldığı yürüyüşte "Nurcan'dan Sinem'e Sorulacak Hesap Var" sloganlarıyla Nurcan Arslan da anıldı. Yürüyüş sonunda cemevine gelen kadınlar Sinem'in tabutunu hep birlikte taşıyarak memleketine uğurladılar. Araçlar hareket ederken yapılan açıklamada "Bugün Sinem'i uğurluyoruz. Bu kadınların kanları o katillerin ellerinde kalmayacak. Sinem'e söz veriyoruz; adını da, acını da, öfkemizi de unutmayacağız. Biz kazanacağız, kadınlar kazanacak." sözleriyle mücadeleye devam çağrısı yapıldı.

NE OLMUŞTU?

Mustafa Şahin, Sinem'in ablasının kuaför salonuna giderek Sinem'le görüşmek istediğini söyledi. Dışarı çıktığı anda Sinem Metin'i silahla vuran katil daha sonra kendisini de vurarak olay yerinde intihar etti. Altı aylık evli olan Sinem, evlendiği günden itibaren sistematik şiddet gördüğü için boşanmak istemiş ve bir süre önce ailesinin evine yerleşmişti. Bu süreç içinde Mustafa Şahin'den tehditler alan kadının emniyet güçlerine defalarca şikayette bulunmuş, koruma talep etmiş fakat karşılık alamamış  olduğu ailesi ve yakınları tarafından ifade edildi.(İstanbul/Evrensel)

ÖNCEKİ HABER

Trump, şimdi de laikliği kaldıracağını açıkladı

SONRAKİ HABER

Roboskili ailelere OHAL engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...