02 Şubat 2017 15:06

Ukrayna'nın NATO üyeliği referanduma sunulacak

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ülkesini NATO üyeliği konusunda referanduma götürmek istediğini açıkladı.

Paylaş

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko Alman gazetesi Berliner Morgenpost'a verdiği röportajda, dört yıl önce Ukrayna’nın NATO üyeliğini halkın yüzde 16’sı desteklemişken şimdiyse bu konudaki 'evet' oylarının yüzde 54’e ulaştığını iddia etti.

Sputnik’te yer alan habere göre; devlet başkanı olarak halkın fikirleri doğrultusunda hareket ettiğini anlatan Ukraynalı lider, “NATO üyeliği konusunda referandum düzenleyeceğim ve Ukraynalılar 'evet' oyu verirlerse ülkemizin örgüte üye olması için elimden gelen her şeyi yapacağım” ifadelerini kullandı.

Ukrayna’nın mevcut doktrininde NATO ile ilişkilerin derinleştirilmesi öngörülüyor. Hükümet yetkilileri ise 2020 yılına kadar ülkedeki silahlı kuvvetlerin NATO'ya tam entegre olmasını planlıyor.

'20-25 YIL İÇİNDE NATO VE AB'YE DAHİL OLAMAZ'

Eski NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen daha önce Ukrayna’nın NATO'ya üye olarak kabul edilmesi için çok zaman gerekeceğini açıklamıştı. AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ise geçtiğimiz yıl Kiev’in önümüzdeki 20-25 yıl içinde AB'ye ve NATO’ya dahil olamayacağını ifade etmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Cizre'deki tek taziye evi kayyım tarafından yıkıldı

SONRAKİ HABER

Leyla Birlik: Miray Bebek için Şırnak halkı 'hayır' diyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...