02 Şubat 2017 14:42

DBP'den EMEP Diyarbakır İl Örgütüne ziyaret

DBP Merkez Yöneticileri, referandum çalışmaları kapsamında EMEP Diyarbakır İl Örgütünü ziyaret etti.

Paylaş

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) referandum sürecine ilişkin başlattığı ‘Hayır’ kampanyası kapsamında bölgedeki siyasi parti ve kurumlara ziyaretler başlattı. Emek Partisi Diyarbakır İl Örgütünü ziyaret eden DBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Salih Yıldız ile DBP il yöneticileri Celal Yoldaş ve Eylem Ceylan, fikir alışverişinde bulundu. Görüşmede, yaşanan süreçte demokrasi güçlerinin birlikte hareket etmesinin önemine vurgu yapılarak, “Kürt illerinde verilecek oyların büyük öneme sahip olduğunu bilerek, çalınmadık kapı bırakılmadan hareket etmeliyiz” denildi.

‘HEP BİRLİKTE SES ÇIKARTALIM’

Heyeti EMEP MYK üyesi Yusuf Karataş ve partinin Diyarbakır il yöneticileri karşıladı. Görüşmede, DBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Salih Yıldız, AKP hükümetinin uzun bir süredir Kürt halkının meşru ve siyasi taleplerini görmezden gelerek bir savaş başlattığını, bu sürecin kan ve göz yaşından başka bir şey getirmediğini ifade etti. Huzur ve barışın sağlanabilmesi için tüm demokrasi ve barış isteyenlerin bir arada ses çıkarması gerektiğine vurgu yapan Yıldız, referandumun aynı zamanda Kürt illerinde yürütülen savaşa, Kürt siyasi hareketinin terör bahanesiyle bastırılmasına karşı Kürt halkının AKP'ye bir cevabı olacağını ifade etti. EMEP'in bu süreçte fikirlerini ve dayanışmasını önemsediklerini belirten Yıldız, “Hep birlikte ‘Hayır’ için ses çıkaralım” dedi.

‘ÇALINMADIK KAPI BIRAKMAMALIYIZ’

EMEP MYK üyesi Yusuf Karataş da, bu süreçte birlikte ses çıkarmanın elzem olduğunu, bölgedeki emek, barış ve demokrasiden yana olan tüm kesimlerin ‘Hayır’ kampanyasına destek olması ve birlikte olması gerektiği konusunda kendilerinin de hemfikir olduğunu dile getirdi. AKP hükümetinin güçlü bir ‘Hayır’ ağının örülmesinden sonra özellikle Kürt illerinde nasıl lehlerine oy alabileceklerinin hesabını yaptığını ifade eden Karataş, “İktidarın ‘Kürtler artık bizi destekliyor’ söylemleri ile birlikte Kürt siyasetini devre dışı bırakma çabalarına elbette bir yanıt verilmiş olacak. Kürt illerinde verilecek oyların büyük öneme sahip olduğunu bilerek, çalınmadık kapı bırakılmadan, ülkenin demokrasi ve barış geleceği için hareket etmeliyiz” diye konuştu. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Astana'da yeni görüşme

SONRAKİ HABER

Akdeniz Belediyesi Meclis Üyesi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...