02 Şubat 2017 13:47

Van'da gösteri ve yürüyüşler bir ay yasaklandı

Van Valiliği, eylemleri 3 Şubat 2017 tarihinden itibaren bir ay boyunca yasakladı, miting, kapalı ve açık yer toplantıları izine bağladı.

Paylaş

Van Valiliği, kentte yapılacak her türlü gösteri ve yürüyüşlerin 3 Şubat 2017 tarihinden itibaren bir ay boyunca yasaklandığını, miting, kapalı ve açık yer toplantıları ile toplantı ve gösteri yürüyüşler de 3 Şubat 2017 tarihinden itibaren 30 gün süre ile izne bağlandığını açıkladı.

Konuyla ilgili Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, il sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması, vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunmasının amaçlandığı öne sürüldü Açıklamada şöyle denildi:

"Bu amaçla, 2935 sayılı OHAL Kanununun 11. maddesi (m) bendi gereğince, Van merkez ve ilçelerinde, miting, kapalı ve açık yer toplantıları ile toplantı ve gösteri yürüyüşleri 3 Şubat 2017 tarihinden itibaren 30 gün süre ile izne bağlanmış, basın açıklamaları, çadır kurma, stant açma, oturma eylemi ve benzeri türdeki eylem ve etkinlikler de 3 Şubat 2017 tarihinden itibaren 30 gün süre ile yasaklanmıştır." (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Aslı Erdoğan: Başkanlık, Türkiye için çok yanlış bir sistem

SONRAKİ HABER

Suriye sınırının 367 kilometresine duvar örüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...