02 Şubat 2017 13:39

Aslı Erdoğan: Başkanlık, Türkiye için çok yanlış bir sistem

133 gün için tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Yazar Aslı Erdoğan, cumhurbaşkanlığına endeksli anayasa değişikliğine karşı olduğunu belirtti.

Paylaş

‘Terör örgütü propagandası’ suçlamasıyla kapatılan Özgür Gündem gazetesinin yazar ve yöneticilerine yönelik soruşturma kapsamında, 133 gün için tutuklu kalıp ‘yurt dışı yasağıyla’ tahliye edilen Yazar Aslı Erdoğan, “Başkanlık sistemi bence Türkiye için çok yanlış bir sistem” dedi. BBC Türkçe’den Selin Girit’e konuşan Erdoğan, nisan ayında yapılması öngörülen, ‘partili cumhurbaşkanlığına endeksli anayasa değişikliğine karşı olduğunu belirtti.

'DEMOKRASİMİZİN SON KANADINI DA KESECEKLER'

"Şimdiye kadar hiç oy kullanmadım. Ama şu an öngörülen anayasa paketi ve başkanlık sistemi zaten kuş kadar demokrasimizin son kanadını da kesecek gibi görünüyor" diyen Yazar Aslı Erdoğan, meseleye hiçbir zaman Erdoğan yanlısı-karşıtı olarak bakmadığını ve böyle bakılmasının temel bir hata olduğunu belirterek "Bundan bağımsız olarak bakarsak, başkanlık sistemi bence Türkiye için çok yanlış bir sistem. Zaten çok cılız demokratik kurumların iyice çökmesi ve tek elde toplanması çok riskli, çok tehlikeli" dedi.

‘PEK ÇOK FARKLI CEZAEVİNİN İÇİNDEYİZ’

Kendini özgür hissetmediğini söyleyen Aslı Erdoğan, şu an Türkiye’nin politik ortamında insanın kendine özgür demesi için ‘enayi’ olması gerektiğini söyledi: Belki cezaevleri de aslında bize hayatımızın ne kadar çok kuşatılmış ve kapatılmış olduğunu öğretiyor. Pek çok bakımdan kısıtlıyız. Doğduğumuz coğrafyayla, sınıfsal konumumuzla, cebimizdeki parayla, kendi kişiliğimizle, çocukluktan gelen travmalarla. Pek çok farklı cezaevinin içindeyiz aslında. Gerçek cezaevi bunun son noktası gibi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Emekli Sen: Emekliye verilen promosyon değil, rehin almadır

SONRAKİ HABER

Van'da gösteri ve yürüyüşler bir ay yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...