02 Şubat 2017 13:29

Demre'deki Noel Baba Kuş Cenneti 149 tür kuşu barındırıyor

Noel Baba Kuş Cenneti, kuşların beslenme ve üremesi için elverişli zengin yapısının yanında şifalı olduğu söylenen suları ile de ilgi çekiyor.

Paylaş

Demre’nin Çayağzı Limanı yoluyla Andriake Antik Kenti arasında kalan Noel Baba Kuş Cenneti, Türkiye’nin en önemli sulak alanlarından biri olarak görülüyor. 1989 yılında Demre Belediyesi tarafından kuş cenneti olarak ilan edilen toplam 1000 hektarlık alan, sulak ve sazlıklardan oluşuyor. Alanın bir bölümünden Çayağzı Limanına akan ve şifalı olduğu söylenen sular bulunuyor. Kükürtlü ve ortalama 13-14 derece sıcaklığında suya sahip alan, kuşların beslenmesi açısından zengin bir yapıya sahip. Alanda 149 kuş türü tespit edildi. Bunlardan 61’inin burada ürediği biliniyor. Alandaki kuş sayısı ve türü her geçen gün artıyor. Bu yıl alanın konukları arasına 3 de flamingo eklendi. Özellikle meke ve karabataklar alanda sürüler halinde geziyor ve besleniyor.

GÖNÜLLÜ OLARAK KORUNUYOR

Alandaki başlıca kuş türleri arasında karabataklar, balıkçıllar, mekeler, yaban ördekleri ilk sırada yer alıyor. Noel Baba Kuş Cenneti Demre’deki tarih ve deniz turizminin yanında yeni bir turizm destinasyonu olarak öne çıkıyor. Zaman zaman kuş meraklıları bu alana geziler düzenliyor. Alan Demreliler ve Çayağzı Limanındaki yatçılar tarafından gönüllü olarak korunuyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

PFDK'dan Yıldırım'a 90 gün hak mahrumiyeti ve 60 bin TL ceza

SONRAKİ HABER

CHP ‘evet’ diyeceğini açıklayan il müdürlerini şikayet etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...