02 Şubat 2017 11:12

Betül Celep’e destek ziyaretleri sürüyor

Betül Celep’in 11 gündür Kadıköy Kalkedon Meydanı’nda sürdürdüğü eyleme destek ziyaretleri sürüyor.

Paylaş

İhraç edilen Betül Celep tüm engellemelere rağmen 11 gün önce başlattığı eylemine Kadıköy Kalkedon Meydanı’nda devam ettiriyor. Celep, "Kazanana kadar buradayız, korkmuyoruz, işimizi alana kadar mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 6 Ocak tarihinde İstanbul Kalkınma Ajansı’ndaki işinden ihraç edilen Betül Celep, yaşanan hukuksuzluğa karşı taleplerini dillendirmek amacıyla Kadıköy Kalkedon Meydanı’nda başlattığı oturma eyleminin 11’inci gününde. Dün polisler tarafından “tehdit edildiğini” belirterek tüm kadınlara dayanışma çağrısında bulunan Celep’e destek ziyareti yapıldı.

'KORMUYORUZ'

Celep, kendisine destek olmaya gelenlere teşekkür ederek, "Polis gelebilir, beni gözaltına alabilir problem değil. Burada olan coşkuyu inancı kıramayacaklar. Kazanana kadar buradayız, korkmuyoruz, işimizi alana kadar mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

'İŞE DÖNEBİLMEK İÇİN'

Kadıköy sakinlerine seslenen Celep, "Kalabalığın ne olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Burası KHK ile işlerinden edilen kadınların direniş alanı. Bizler içimizden atıldık ancak neden atıldığımızı bilmiyoruz. Kalabalığın ne olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Hukuki olmayan bu sürecin bir an önce açıklanmasını istiyoruz. Haksız yere işten atılan arkadaşlarımızın işlerine yeniden dönebilmesi için mücadele ediyoruz" diye konuştu. 

'OHAL BİTSİN İSTİYORUZ’

Celep son olarak, "Bizler işlerini emeğiyle yapan işçilerin, KHK mağdurlarının sesi olmaya çalışıyoruz. Kadınlar bu süreci daha da katmerli yaşıyor. Hepimizin yaşandığı OHAL süreci tepemize karabasan olarak çökmüş durumda. OHAL zulmünün KHK zulmünün bitmesini istiyoruz" diyerek mücadeleyle devam edeceğini belirtti. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Balık fiyatları yüksek olunca; talep düştü

SONRAKİ HABER

Termik santral, kuş cennetini ‘cehenneme’ çevirecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...