02 Şubat 2017 11:06

Balık fiyatları yüksek olunca; talep düştü

İzmit Balık Pazarı'nda balıkçılar, fiyatların pahalı olması nedeniyle müşterinin de azaldığını söyledi.

Paylaş

Marmara ve Karadeniz'e açılan balıkçılar az balıkla dönünce tezgahlarda da fiyatlar yüksek oldu. İzmit Balık Pazarı'nda hamsinin kilosu 15 TL, istavritin kilosu 17-20 TL, sarı kanatın kilosu 50 TL, lüferin tanesi 40 TL, ithal somonun kilosu 60 TL, çinekopun kilosu 40 TL, barbunun kilosu 40 TL ve tekirin kilosu 20 TL'den satılırken, fiyatların pahalı olması nedeniyle balık satın alanların sayısı da oldukça düştü.

Balıkçılar hava koşullarının normale dönmesiyle birlikte fiyatların düşmesini umut ediyor. Balıkçı Kemal Bineklioğlu teknelerin yeterli avla dönememesi nedeniyle balık halinde fiyatların yüksek olduğunu belirterek, “Havalar soğuyunca balıklar dibe doğru indi. Balıkçılar karaya az balıkla dönünce de balık fiyatları yükseldi. Şubat'ın 15'inden sonra balıkların bollaşacağını ve fiyatların da normale döneceğini tahmin ediyorum” dedi.

Soğuk havaların balıkçılığı etkilediğini söyleyen balıkçı Taner Şahin ise, “Fiyatlar yüksek olunca balık pazarındaki hareketlilik azalıyor. Vatandaşlar balık fiyatları artınca buralara uğramaz oluyorlar. Havalar biraz daha normale döndüğünde bol balık olacak ve buna bağlı olarak da balık fiyatlarının uygun olacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde fiyatların düşeceğini tahmin ediyoruz” diye konuştu.

Balık fiyatlarını yüksek bulduğunu söyleyen Mehmet Sevinç, “Emekli biri olarak balık fiyatlarını çok yüksek buldum. İki kilo hamsiye 30 lira para verdim. Bizim için yüksek bir rakam bu. Umarım balık fiyatları kısa sürede düşer rahatça balık alırız. Balık yemeyi çok seviyorum ama fiyatlar böyle olduğu sürece balık tüketimimiz azalacak gibi görünüyor” diye konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş, kupada Fenerbahçe'ye karşı 34 yıldır üstün

SONRAKİ HABER

Betül Celep’e destek ziyaretleri sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa