02 Şubat 2017 10:59

Malatya’da KESK’lilere 24’üncü gözaltı

KHK ile görevlerinden ihraç edilen KESK üyesi 4 emekçi, işe dönmek için yaptıkları eylemde 24’üncü kez gözaltına alındı.

Paylaş

KHK ile görevlerinden ihraç edilen KESK üyesi 4 emekçinin “İşimi geri istiyorum” sloganıyla 24 gündür düzenlediği oturma eylemine bir kez daha müdahale eden polis, emekçileri gözaltına aldı. 

Malatya’da Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen Eğitim Sen ve SES üyesi Özkan Karataş, Erdoğan Canpolat, Cengiz Uğurlu ve Umut Sertaç Ökdemir adlı emekçiler, “İşimi geri istiyorum” sloganıyla düzenlediği aralıksız olarak düzenledikleri oturma eyleminin 24’üncü gününde bir araya geldi. Emeksiz Meydanı’nda gerçekleştirilen eylemde konuşan sağlık emekçisi Özkan Karataş, “AKP iktidarı 15 Temmuz darbe girişimini bahane ederek kendisini muhalif devrimci, demokrat, sendikalı öğretmenleri, sağlıkçıları, emekçileri bir gece kapının önüne koydu. Bu onursuzluğu asla kabul etmiyoruz” dedi. 

Seslerini duyurabilmek için 24 gündür eylemde olduklarını, ancak emniyet güçlerinin seslerini kısmak için her gün gözaltına alındıklarını belirten Karataş, “Zulüm edenler varsa her zaman direnenlerde olacaktır” dedi. 

Karataş’ın konuşması esnasında eyleme müdahale eden polis, emekçileri yerde sürükleyerek gözaltına aldı. Polis aracına bindirilen emekçiler, İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Trump'ın sahibi olduğu şirkete ceza

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri’yle görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...