11 Haziran 2012 05:25

Sulukule'yi Miki mi yıktı?

TOKİ eski Başkanı, zamane Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bugüne kadar kimsenin evini yıkmadıklarını iddia etti.Bayraktar "Ne Sulukule'de yaptık, ne Maltepe'de, ne Küçükçekmece'de… Hiç bir yerde yapmadık" diyerek bugüne kadar hiç ev yıkmadıklarını söyledi. Bayraktar, "

Sulukule'yi Miki mi yıktı?
Paylaş

Bayraktar "Ne Sulukule'de yaptık, ne Maltepe'de, ne Küçükçekmece'de… Hiç bir yerde yapmadık" diyerek bugüne kadar hiç ev yıkmadıklarını söyledi. Bayraktar, "Hiç kimsenin evini yıkmak gibi bir niyetimiz de yok" sözleriyle de "Gerekirse evleri yıkacağız. Bunun yetkisini aldık. Onun için tüm milletime sesleniyorum, bizim işimizi kolaylaştırın" diyen Başbakan Erdoğan'la da ters düştü. Bayraktar'ın bu sözleri Sulukule'de, Maltepe'de, Ayazma'da, Dikmen'de ve diğer pek çok "kentsel dönüşüm" bölgesinde yıkılan evleri kim yıktı sorusunu akıllara getirdi!

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ENGELLEMEK İSTEYENLER İLLEGAL GRUPLARMIŞ

Bakan Bayraktar, Eyüp'teki Bahariye Mevlevihanesi'nde, İstanbul Dostluk Derneği tarafından düzenlenen 'Türkiye'de Kentsel Dönüşüm' konulu konferansta yaptığı konuşmada, önümüzdeki 35-40 yıl içinde dünya nüfusunun 9 milyar olacağını, bunun 6 milyarının şehirlerde yaşayacağını ifade etti.

9,5 yılda 5 milyon civarında konut üretildiğini, bunun 500 binini devlet, 4,5 milyondan fazlasını da özel sektörün ürettiğini, aynı süre içinde 265 noktada da kentsel dönüşüm yapıldığını dile getiren Bayraktar, “Kentsel dönüşümü engellemek isteyenler var, açıkgözler var, provokatörler var. Bu kentsel dönüşüm noktalarında da gettolaşmak isteyen illegal gruplar var. Onlar bu işi engellemek istiyorlar, onların yansımaları da zaman zaman oluyor. Bundan sonra da olacaktır'' diye konuştu.

SİZ YIKMADIYSANIZ BU EVLERİ KİM YIKTI?

Yasanın bir haftadır yürürlükte olduğunu kaydeden Bayraktar şöyle devam etti: ''İkincil mevzuatı hızlı bir şekilde hazırlıyoruz, tebligatları yapacağız, belediyeleri işin içine koyacağız. Allah nasip ederse başarılı olacağız. Bu sadece salt bir kentsel dönüşüm değil, inşaat sektörü canlanacak, inşaat malzemesi sektörü canlanacak, müteahhitlerimiz iş bulacak, vasıfsız elemanlarımız iş bulacak, teknik müşavirler çok ciddi manada iş bulacak, mühendislik sektörü gelişecek ve yurt dışı müteahhitlik hizmetleri de ciddi manada gelişecek. Biz şimdi yurt dışında gidip iş alıyoruz fakat oyun kurucu değiliz. Teknik müşavirlik sistemini geliştirebilirsek, çok daha ciddi manada ülkemize kaynak gelecek.'' (HABER MERKEZİ)


Sulukule Fotoğraf: Bawer Çakır-Bianet

ÖNCEKİ HABER

Darbe uygulamalarına dur diyelim

SONRAKİ HABER

Simav'da Kürt işçilere ırkçı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...