02 Şubat 2017 10:16

CHP darbedildiği iddia edilen avukatları sordu

CHP  İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Buca Kırıklar Cezaevin’de avukatların darp ve tehdit edilmesini Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

CHP  İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Buca Kırıklar Cezaevine giden avukatların , gardiyanlar tarafından darp edildikleri ve Jandarma Özel Harekat Ekipleri tarafından tehdit edildikleri ile ilgili iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi ile darbedildiği iddia edilen avukatları sordu.

Bu çerçevede Tanrıkulu Başbakan Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

* Buca Kırıklar Cezaevlerine giden avukatların, gardiyanlar tarafından darp edildikleri ve Jandarma Özel Harekat Ekipleri (JÖH)  tarafından tehdit edildikleri iddiası doğru mudur? 

* İddialar akabinde, Buca Kırıklar Cezaevinde bulunan kamera görüntüleri incelenerek kayıtlar kamuoyu ile paylaşılacak mıdır? 

* İddialar doğru ise, müvekkilleri ile görüşmek üzere Buca Kırıklar Cezaevine giden avukatları darp eden gardiyanlar ve tehdit eden Jandarma Özel Harekat Ekipleri (JÖH)  kimlerdir ve haklarında inceleme ve soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır? Başlatılmışsa, güncel akıbeti nedir? 

* Cezaevi yönetiminin avukatları tehdit amacıyla Jandarma Özel Harekat Ekiplerini (JÖH) ceza infaz kampusüne çağırdığı iddiaları doğru mudur? 

* Avukatların cezaevine gittikleri sırada öğle arası olması durumunda, tutukluların görüştürülmesi hususunda bir engel olmadığı halde, tutuklu müvekkiller ile görüşün engellendiği iddiası doğru mudur? 

* Engel konusunda Savcılık Kararının avukatlara gösterilmediği iddiası doğru mudur?” (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

KODA'da bu hafta 'Bilim ve Kimlik' tartışıldı

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu’dan referandum için örgüte 24 maddelik talimat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...