02 Şubat 2017 10:07

KODA'da bu hafta 'Bilim ve Kimlik' tartışıldı

Kocaeli Dayanışma Akademisi'nde bu hafta Prof. Dr. Zelal Ekinci "Bilim ve Kimlik Üzerine" konuştu.

Paylaş

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen akademisyenlerin kurduğu Kocaeli Dayanışma Akademisi’nde (KODA) bu hafta Prof. Dr. Zelal Ekinci "Bilim ve Kimlik Üzerine" başlıklı dersi anlattı. Kendi hayatında karşılaştığı engelleri ve zorlukları anlatan Ekinci, sunumunda 'Türklük hali'nin üzerinde durdu.

Kocaeli Üniversitesi’nden (KOÜ) KHK ile ihraç edilen 19 akademisyenin kurduğu KODA'nın 13’üncü dersi Eğitim-Sen Kocaeli Şubesinde gerçekleştirildi. İhraç edilmeden önce KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ders veren Prof. Dr. Zelal Ekinci, KODA’da bu hafta “Bilim ve Kimlik Üzerine” adlı dersin sunumunu gerçekleştirdi. Diğer akademisyenler gibi sunum yapmayacağını dersin başında söyleyen Ekinci, başından geçenleri, kimliği yüzünden karşılaştığı zorlukları anlattı.

'BAŞARILI OLMAMA RAĞMEN SINAVLARIM SAYILMADI'

Akademisyen Barış Ünlü'den alıntılar da yapan Ekinci, kimliği yüzünden haksızlıklara maruz kaldığını belirterek, "Ben bu karşılaştığım sorunları 'Türklük hali' çerçevesi içerisinde görüyorum. Bir çok kişi gibi farklı davranışlara maruz kaldım. 'Çok sevdiğim bir Kürt asistanım vardı', 'Kürtler beni çok sever', 'Kürtler istedikleri her şey olabilir' gibi sözlerle karşılaştım. Başarılı olmama rağmen sınavlarım sayılmadı" diye konuştu.

KODA'nın dersleri 8 Şubat Çarşamba günü Araştırma Görevlisi Adem Yeşilyurt'un “OHAL’de Gazetecilik ve Medya Özgürlüğü” başlıklı ders ile devam edecek. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel'i kabul etti

SONRAKİ HABER

CHP darbedildiği iddia edilen avukatları sordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...