02 Şubat 2017 08:55

İzmir Barosu'ndan MEB'e 27 maddelik öneri raporu

İzmir Barosu MEB'in yeni müfredatıyla ilgili eleştiri ve önerilerini kamuoyuna sunmak için basın toplantısı gerçekleştirdi.

Paylaş

İzmir Barosu, Baro Çocuk Hakları Merkezi, Atatürk Araştırma Merkezi ve Yasa Komisyonu bir çalışma yaparak, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yeni müfredatın oluşturulmasına ilişkin eleştiri ve önerilerini basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu.

27 madde halinde hazırlanan raporda, coğrafya ve tarih derslerinde haritaların kullanılması ve eğitim gezilerinin düzenlenmesi, Fen Bilgisi laboratuvarlarının aktif hale getirilmesi, müzik, beden eğitimi, resim gibi yetenek derslerinin tür ve saatleri arttırılması ve çıkartılan Evrim teorisinin tekrardan müfredata konulması gibi öneriler yer alıyor.

İzmir Barosu binasında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Baro Başkanı Aydın Özcan, 53 farklı dersin taslak programının bakanlık internet sitesinde askıya çıkarıldığını belirterek, "Ülkemizin eğitim sistemi ile gelecek nesiller açısından böylesine önemli bir konuda taslak programlarla ilgili kurumsal önerilerin 6 Şubat, bireysel önerilerin 10 Şubat tarihleri ile sınırlandırılması, bakanlığın müfredat taslakları ile öneri alma sürecini sadece sembolik olarak ele aldığını gözler önüne sermektedir" dedi. Baro olarak öneri ve eleştirilerini içeren 27 maddelik raporu MEB'e göndereceklerini ifade eden Özcan, özellikle müfredattan Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyetin temel niteliklerinin çıkartılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

'MÜFREDAT BİLİMSEL, DEMOKRATİK VE LAİK OLMALI'

Eğitim müfredatı hazırlanırken öncelikle bilimsel, demokratik, laik, bireyin yanı sıra toplumsal faydayı da gözetmesi gerektiğini söyleyen Özcan, "İnsan hak ve özgürlüklerine dayalı, eşitlikçi eğitim programlarının oluşturulması son derece önemlidir. Hiç kuşkusuz ki, bunun yolu da demokratik, bilimsel ve laik eğitimden geçmektedir. Ancak bu temeller özgür, eşit ve barış içinde yaşayan toplumların oluşumunu sağlayacaktır. Bu nedenle aydınlık gelecekler için; çağdaş, bilimsel, laik ve demokratik eğitim ve öğretim sistemi vazgeçilmezimizdir" şeklinde konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Asur medeniyetine ait eserler kaçakçıların elinde

SONRAKİ HABER

İktidar gazeteciliği açıktan yasaklıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...