02 Şubat 2017 08:21

Adana Tabip Odası’ndan sahte rakı uyarısı

Adana Tabip Odası sahte rakı ve kaçak içkilerin neden olduğu ölümlerin artması ile ilgili açıklama yaptı. 

Paylaş

Adana Tabip Odası sahte rakı ve kaçak içkilerin neden olduğu ölümlerin artması ile ilgili yaptığı açıklamada denetimlerin artırılması istendi.

Ekim ayından bu yana metil alkole bağlı 30’un üstünde ölüm olduğunun ifade edildiği açıklamada denetimlerin arttırılması istendi. Yönetim kurulu adına yazılı açıklama yapan Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, “Son günlerde artan metil alkolle ilgili ölümler için ciddi tedbirler alınmalıdır. Sahte rakı yapan ve satanların, kaçak içkileri yurdumuza sokan ve satanların mutlaka önlenmesi lazımdır. Bu anlamda Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü denetimlerini büyüteç altına alarak daha sıkı önlemler almalıdır.” dedi.

Metil Alkol’ün sanayi veya odun alkolü olarak bilindiğini, sanayide çözücü olarak kullanıldığını, antifiriz gibi maddelerin içeriğinde de bulunduğu bilgisini veren Adana Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Ç. Ü. Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Hilal, metil alkolün insanlarda isteyerek veya kaza sonucu alımı ciddi zehirlenmelere yol açtığını söyledi. 

PROF. DR. AHMET HİLAL: ZEHİRLENME VE ÖLÜMLER HALK SAĞLIĞI SORUNU HALİNİ ALMIŞTIR

Ekim ayından bu yana 30’un üstünde metil alkole bağlı ölüm olgusu bulunduğunu dile getiren Hilal, Ayrıca daha toksikolojik analizleri tamamlanmamış metil alkole bağlı ölümler olduğu düşünülmektedir. Sadece Balcalı hastanesine başvuran ve alkol zehirlenmesi düşünülen olguların Adli Tıp Anabilim dalında yapılan kan tahlillerinde 30’a yakın olguda Metil alkol saptanmıştır. Bu göstermektedir ki kaçak alkole bağlı zehirlenme ve ölümler bir halk sağlığı sorunu halini almıştır” dedi. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

W Post'tan 'darbe riski' haritası: Türkiye 5. sırada 

SONRAKİ HABER

Muratpaşa’da 16 yurttan sadece 3'ü standartlara uygun çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa