02 Şubat 2017 07:46

Adana Barosu'ndan 1 aylık eylem yasağına tepki

Adana Barosu, Valiliğin 1 ay boyunca her türlü eylemi yasaklamasını 'Toplumsal muhalefet yasaklarla engellenemez' diyerek eleştirdi.

Paylaş

Adana Baro Başkanı Avukat Veli Küçük,  Adana Valiliğinin güvenlik gerekçesiyle, şehrin bazı yerlerinde toplantı, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması, imza standı, çadır kurma vb. her türlü faaliyeti Şubat ayı boyunca yasaklamasına tepki gösterdi.

Can güvenliği bahane edilerek her türlü demokratik etkinliğin yasaklanmasına, demokrasinin hem fiili hem de anayasal olarak ayaklar altına alınmasına karşı olduklarını ifade eden Küçük, kaynağını Anayasadan ve evrensel hukuktan alan temel hak ve özgürlüklerin yurttaşların elinden alınamayacağını ifade etti.

TARİHE BASKI DÖNEMİ OLARAK GEÇECEK

Bu şekilde anayasal ve tüm evrensel hukuk kuralları ile hakların çiğnendiğini vurgulayan Küçük, “Farklı görüş ve seslerin baskı altına alınması ile bir yere varılamaz, toplumsal muhalefet yasaklarla engellenemez. Yürüyüş ve basın açıklamalarının yasaklanması kararı oluşturulmaya çalışılan parti devleti uygulamalarını bir kez daha ortaya koyan vahim bir durumdur" dedi.

OHAL’in iki kez uzatıldığını hatırlatan Küçük, bu dönemin tarihe TBMM’nin ve yargı denetiminin devre dışı bırakıldığı, basın yayın organlarının kapatıldığı, milletvekillerinin, belediye başkanlarının ve muhalif gazetecilerin tutuklandığı, kamu çalışanlarının, akademisyenlerin görevlerinden alındığı,  işten atıldığı, bir baskı dönemi olarak geçeceğini söyledi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsveç'te bankamatiklerden para yağmuru

SONRAKİ HABER

DB, Türkiye’nin büyüme tahmini aşağı yönlü revize etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...