02 Şubat 2017 06:03

Alex de Souza: Aykut Kocaman beni istemedi

Alex de Souza, Fenerbahçe'den ayrılmasına sebep olan süreci ayrıntılarıyla anlattı.

Paylaş

Alex de Souza, Fenerbahçe’den ayrılma gerekçelerini Socrates dergisine anlattı.

Fenerbahçe’de 8.5 sezon geçiren ve 136’sı ligde olmak üzere 172 gole imza koyan Alex de Souza, dönemin teknik direktörü Aykut Kocaman’ın kendisini istemediğini söyledi.

Alex, “Aykut hoca ile Romanya'da bir konuşmamız oldu ve ona, göreve geldiği andan itibaren beni göndermek istediğini hissettiğimi söyledim. O da son derece soğuk bir şekilde düşündüklerimin doğru olduğunu belirtti. Gerçekten de bensiz bir takım istiyordu. Bu beni çok üzdü” ifadelerini kullandı.

Olaylı Kasımpaşa maçından sonra iplerin koptuğunu dile getiren Alex “Maçtan sonra Başkan kardeşiyle birlikte geldi. ‘Gitmek isteyen gidebilir’ dediler. Ben kalacağımı belirttim. Aynı gün, Aykut hoca üçüncü blöfünü yaptı. Ayrılacağını söyledi. Güldüm; çünkü ayrılacağını üçüncü kez söylüyordu. Başkan bana, ‘Ya Aykut Hoca’nın dediğini yapıp gençlerle çalışırsın ya da gidersin’ dedi. Gitmeyi tercih ettim çünkü artık beni istemediklerini anladım. Maalesef bu şekilde bitti” şeklinde konuştu.

Türkiye’ye dair en çok özlediği şeyin Kadıköy’deki atmosfer olduğunu söyleyen Brezilyalı futbolcu “Orada kendimi; evimin bahçesinde, bir sürü arkadaşım ve dostumla birlikte bir parti hazırlığında gibi hissederdim” dedi.

Alex, “Fenerbahçe’de hissettiği en büyük eksikliğin ne olduğu” sorusuna ise kulübün içinden yetişen genç oyuncuların yeteri kadar değer görmemesi cevabını vererek “Semih’te, Olcan’da ve diğer örneklerde buna şahit oldum. Elimizdeki en iyi forvet Semih’ti ve hep yedekteydi. Ligde gol kralı oldu, yedek bekledi. Milli Takım’da goller attı, yedek bekledi” dedi.

Brezilyalı futbolcu “Anlayamadığım bir diğer şey de kulübün bazı oyunculara aşırı sabır göstermesiydi. İki-üç senelik sözleşme imzalayıp hiç gelişim göstermeyen bir sürü oyuncu gördüm” değerlendirmesinde bulundu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Selma Irmak’a Cumhurbaşkanına hakaretten 4 yıl hapis istemi

SONRAKİ HABER

İstanbul'da eşinden boşanmak isteyen kadın öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...