01 Şubat 2017 15:29

BES Diyarbakır Şube Başkanı Çetinkaya tahliye edildi

20 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Büro Emekçileri Sendikası Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Bedirhan Çetinkaya tahliye edildi.

Paylaş

Sendikal faaliyetler kapsamında katıldığı yürüyüş ve basın açıklamaları nedeniyle 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan BES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Bedirhan Çetinkaya tahliye edildi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Diyarbakır Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü olduğu 2015 yılında, sendikanın düzenlendiği yürüyüş ve basın açıklamalarına katıldığı için 3 Ekim 2016’da tutuklanan Büro Emekçileri Sendikası (BES) Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Bedirhan Çetinkaya hakkında, 20 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü. KHK ile ihraç edilen Çetinkaya, köydeki topraklarını işgal eden petrol şirketine karşı durduğu için “hendek kazmak” ile suçlanıyordu. Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Çetinkaya ve avukatlar katılırken duruşmaya KESK Genel Başkanı Lami Özgen, BES MYK üyesi Davut Balıkçı, KESK Diyarbakır Şubeler Platformu üyelerinin yanı sıra Çetinkaya'nın ailesi de izleyici olarak katıldı. Yoklama ve iddianamenin özetinin okunmasıyla başlayan duruşmada, Çetinkaya Kürtçe savunma yaptı.

Bedirhan Çetinkaya, sendikal faaliyetler kapsamında katıldığı yürüyüş ve basın açıklamalarında barış ve kardeşliği savunduğunu belirterek Türk ve Kürt halklarının birlikte eşit ve onurlu bir şekilde yaşaması için mücadele ettiğini söyledi. Diyarbakır’da düzenlenen “Barış ne için Konferansı”na katılmasının iddianamede suçlama konusu olarak gösterilmesine tepki gösteren Çetinkaya, “Kim ağzını açıp barış diyorsa devlet tarafından ‘terörist’ ilan ediliyor” dedi. Sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların devam ettiği Sur’da insanların ölmesi, tarihi yapıların yıkılmaması için basın açıklaması ve yürüyüşe katıldığını belirten Çetinkaya, “ Gözlerimizle tankların Sur’u bombaladığını gördük” dedi.

Dava hakkında görüşünü açıklayan iddia makamı, Çetinkaya’nın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Ardından söz alan Çetinkaya’nın avukatı Emel Sayın, müvekkilinin KESK Diyarbakır Şubeler Platformu dönem sözcüsü olduğu dönemde sendikal faaliyetler kapsamında katıldığı yürüyüş ve basın açıklamaları nedeniyle tutuklandığı belirterek tahliyesini istedi.

Savunmaların ardından Çetinkaya’nın tahliyesine karar veren mahkeme, duruşmayı Haziran ayına erteledi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Hükümet geriyor, banka dertleniyor

SONRAKİ HABER

'Fırat'ın Gazabı'nda yeni aşama: Hedef Rakka'nın izolasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...