İşleri elinden alınan kamyoncular lastik yaktı

Bolu Çimento Fabrikası’nın nakliye işini yürüten taşıyıcı kooperatif ile anlaşmasını bitirmesi üzerine kamyoncular lastik yaktı.

01 Şubat 2017 13:54
Paylaş

Bolu'da faaliyet gösteren çimento fabrikasının, nakliye işini kendi bünyesindeki bir lojistik firmasına vermesi üzerine işsiz kalan 120 kamyoncu, fabrikanın önünde eski lastikleri yakarak protestoda bulundu.

Çaydurt Köyü mevkisinde kurulu bulunan OYAK grubuna bağlı Bolu Çimento Fabrikası, yıllardır nakliye işini yürüten Çaydurt ve Havalisi Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ile anlaşmasını bitirdi. Fabrika, nakliye işini kendi grubuna bağlı bir lojistik firmasına verdi. Kooperatife üye 120 kamyoncu, işsiz kalmaları üzerine eylem yaptı. Fabrika önünde toplanan kamyon şoförleri, eski lastikleri ateşe vererek durumu protesto etti.

Bolu Çaydurt ve Havalisi Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı İrfan Ünal, curuf nakliyesinin ellerinden alındığını söyleyerek, "İşimizi, OYAK grubunun yan kuruluşu olan bir lojistik firmasına verdiler. Biz bu yörenin insanıyız ve bu işi afaki fiyatlarla yapmıyoruz. Fiyatlarımız minimum düzeyde ve dip fiyatlar. Mağduruz ve sesimizi duyurmak için bu eylemi yapıyoruz. Bu eylemimiz ses getirene kadar devam edecek. Bu olay nedeniyle 120 kişi işsiz kaldı" dedi.

Köroğlu Gençlik Teşkilatı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mahmut Alan ise "Dışarıdaki firmaya iş veriliyor ve haliyle buradaki nakliyeci arkadaşlar işsiz kalıyorlar. Sen geldin Çaydurt'un göbeğine fabrikanı oturttun, buranın külünü ve tozunu buranın insanına yutturdun. Bu işin doğasında bu var kızmıyoruz. Ama sen bu topraklardan ve insanlardan kazanç elde ediyorsan bu toprakların çocuklarına sahip çıkacaksın. Buraya yabancı nakliye firması giremez" diye konuştu. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İşe bisikletle gidip gelen personele duş hizmeti

SONRAKİ HABER

Adanalılar karda piknik yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...