01 Şubat 2017 13:51

Haber yaptığı için 20 yılla yargılanacak

Haber takibi sırasında gözaltına alınıp tutuklanan DİHA Elazığ Muhabiri Mehmet Güleş hakkında, 20 yıla kadar hapis isteniyor.

Paylaş

Haber takibi esnasında gözaltına alınarak tutuklanan kapatılan DİHA Elazığ Muhabiri Mehmet Güleş hakkında, 20 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianamede, Güleş’in yaptığı haberler suç sayıldı. 

Elazığ Adliyesinde haber takibi yaptığı sırada “Hakkında arama kararı var” denilerek gözaltına alınan ve 7 Aralık 2016 tarihinde çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Gazeteci Mehmet Güleş hakkında hazırlanan iddianame, Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede Güleş’in “Örgüt üyesi olmak” ve “Zincirleme şekilde basın ve yayın yoluyla örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 20 yıla kadar hapsi isteniyor. 

ROBOSKİ AİLELERİ İLE GÖRÜŞMEK SUÇ’ SAYILDI

İddianamede Güleş’in muhabiri olduğu kapatılan Dicle Haber Ajansı “PKK/KCK terör örgütünün haber ajansı” olarak tanımlanırken, Güleş’in Bingöl, Elazığ ve Diyarbakır gibi merkezlerde yaptığı haberler için ise “Örgütün mensuplarına ve müzahir kitlesine örgütlenme modeli olarak deklere edildiği” şeklinde yorumlandı. Güleş’in Elazığ’da Roboskî Katliamı’nın yıl dönümünde sivil toplum örgütlerince gerçekleştirilen anma etkinliğini takip edip haberleştirmesi ve PKK’lilerce alıkonulan Astsubay Semih Özbey’in babası Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özbey ile yaptığı röportaj da suç sayıldı.

DAVA 3 NİSAN’DA GÖRÜLECEK

Güleş’in sokağa çıkma yasağı esnasında haber takibi için bulunduğu Şırnak’ın Silopi ilçesinde yaşanan gelişmeleri canlı bağlantı yaptığı televizyon kanallarına aktarması da iddianamede suç unsuru olarak yer aldı. Söz konusu iddialara savcılıktaki ifade işlemleri esnasında cevap veren Güleş, “Ben bir gazeteciyim. Benim yaptığım bütün faaliyetler gazetecilik faaliyetleridir. Hatta yakalandığımda da gazetecilik faaliyeti yürütüyordum. Gazetecilik suç değildir” demişti.  Güleş, 3 Nisan tarihinde Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Maltepe’de çocuklara her gün bir oyun

SONRAKİ HABER

Rusya Federasyon Konseyi de 'Türk akımı'nı onayladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...