11 Haziran 2012 05:35

Bu cesareti kimden alıyorlar?

Geçtiğimiz yıl şortla girdiği otobüste “çıplak bacaklarınla bu otobüste oturamazsın” diyen bir kişinin saldırısına uğrayan 19 yaşındaki Nurcan İbrahimoğlu’nun yaşadıklarına benzer bir olay başka bir otobüste yinelendi.İstanbul Fatih’te eşofmanlarıyla belediye otobüsüne binmek isteyen genç bir kadı

Bu cesareti kimden alıyorlar?
Paylaş
Enis Tartan

İstanbul Fatih’te eşofmanlarıyla belediye otobüsüne binmek isteyen genç bir kadın, otobüsün içinde bulunan bir grup çarşaflı kadın ve sarıklı-cübbeli erkek tarafından “Bizi günaha sokuyorsun” denilerek otobüsün içine alınmadığını aktardı. Yaşadıklarını gazetemize anlatan genç kadın hem otobüs şöförünün hem de diğer yolcuların yaşananlara ilgisiz kaldığını belirtti.

OTOBÜSE SOKMADILAR KİMSE UMURSAMADI

21 yaşındaki Yağmur Yılmaz, 3 Haziran günü İstanbul Fatih’te bulunan işyerine gitmek için yola çıktı. Pazar günü olduğu için üzerinde eşofmanları ve tişörtüyle işe gittiğini belirten Yılmaz, Edirnekapı’da bulunan üst geçitte, Vezneciler yönüne giden bir belediye otobüsüne binmek istedi. Ancak Yılmaz’ın otobüse binmesi bir grup tarafından engellendi.

Genç kadın, binmek için otobüs merdivenlerine yönelmek üzereyken, aralarından sarıklı-cübbeli erkeklerin ve sadece gözleri açıkta kalacak şekilde çarşaf giymiş kadınların bulunduğu 15 kişilik bir grup tarafından otobüse bindirilmediğini ifade etti. Otobüse binmek üzereyken grupta bulunan kadınların otobüs merdivenlerinde önünü keserek, “Sen bu otobüse binemezsin” dediklerini aktaran Yağmur Yılmaz, bunun üzerine kendisini engelleyen kadınlara “Bu otobüse binmek herkesin hakkıdır” dediğini, ancak kadınların “Eğer sen binersen biz günaha gireriz, bizi günaha sokuyorsun” diye yanıt verdiklerini söyledi.

Gruptaki sarıklı ve cübbeli erkeklerin de kendisine sözlü tacizde bulunarak, “Başı açık, yazık yazık şuna bak!” şeklinde sözler sarfettiklerini kaydeden Yağmur Yılmaz, otobüsün içindeki başka yolcuların ve durakta kendisi gibi otobüs bekleyen “başı açık” kadınların olduğuna, ancak hiç kimsenin tepki vermediğine dikkat çekti. Yılmaz, aynı şekilde otobüs şoförünün de yaşananlar karşısında tepkisiz kaldığını vurguladı.

YILMAZ: UTANÇ VERİCİ BİR OLAY

Konuyla ilgili olarak gazetemize konuşan Yağmur Yılmaz yaşadığı şoku şöyle aktardı: “Uzun bir süredir bu güzergahı kullanıyorum ilk defa başıma böyle bir şey geliyor. Olayın olduğu gün Pazar olduğu için üzerimde sadece eşofman ve tişört vardı. Ayrıca etek veya elbise giysem bile böyle bir davranışta bulunmaya kimsenin hakkı yok!“

Yaşadığı şok nedeniyle otobüsün numarası veya plakasını alamadığını ve bu yüzden de şikayette bulunamadığını kaydeden Yılmaz, “Ama kamuoyunun bilgilenmesini istiyorum. Bu olay utanç verici ve olmaması gereken bir durum” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dış hatlardan destek!

SONRAKİ HABER

Kürtlere reva görülen ucuz iş gücü olmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...