01 Şubat 2017 12:53

Berlin’de Merkel’e çağrı: Erdoğan’a destek verme

Türkiye’ye ziyaret planlayan Almanya Başbakanı Angela Merkel’e ‘Erdoğan’a destek vermekten vazgeç’ çağrısı yapıldı.

Paylaş

Resmi temaslarda bulunmak için yarın Ankara’ya gidecek Almanya Başbakanı Angela Merkel’e Berlin’deki Başbakanlık Binası önünde ‘Erdoğan’a destek vermekten vazgeç’ çağrısı yapıldı. Çağrıya milletvekilleri ve kitle örgütü temsilcileri katıldı.

Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) çağrısıyla yapılan eyleme, Berlin Barış İnisiyatifi (Friko) Laura von Wimmersperg, PEN Almanya Temsilcisi Sabine Kebir, Naturfreunde Deutschland örgütü Genel Müdürü Uwe Hiksch, ILANA’dan Reiner Brauen, Sol Parti Federal Parlamento Milletvekili Sevim Dağdelen, Berlin Senatosu milletvekilleri Hakan Taş, Fatma Topaç, Yeşiller Partisi Federal Parlamento Milletvekili Volker Beck katıldı.

Sevim Dağdelen ve Volker Beck yaptıkları konuşmalarda Merkel’in iç politikada yaşadığı sorunlardan dolayı Erdoğan’a siyasi destek verdiğini söyledi. Beck, Almanya’da Diyanet’in uzantısı DİTİB’e bağlı imamların ajanlık yaptığının ortaya çıktığını da hatırlatarak bu durumun görüşmede gündeme getirilmesini istedi.

Diğer konuşmacılar da Türkiye’deki insan hakları ihlallerine dikkat çekerek, Merkel’e Erdoğan’a destek vermeme çağrısında bulundu.

Konuşmaların ardından DİDF tarafından hazırlanan çağrı mektubunu, Yürütme Kurulu adına Hüseyin Avgan okudu. Çağrıda şu talepler yer aldı:
- Temel hak ve özgürlükleri ayaklar altına alan Erdoğan ve hükümetiyle işbirliğine son verilmeli, Erdoğan’a seçim yardımı vermekten derhal vazgeçmelidir

- Mülteci pazarlığı yapmak yerine Türkiye ve Federal Hükümetin Ortadoğu’da sürekli mülteci üreten savaş ve militarist politikalarına son verilmelidir

- Türkiye’ye silah satışı durdurulmalı, AB üyelik görüşmeleri dondurulmalıdır

Çağrı mektubu daha sonra eyleme katılanlar tarafından Başbakanlığa iletildi. (Berlin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Van'da kayyım 96 zabıtanın işine son verdi

SONRAKİ HABER

‘Suriye görüşmeleri 20 Şubat’ta yapılacak’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa