01 Şubat 2017 12:19

LGBTİ bireylere karşı yapılan saldırılar Meclis gündeminde

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu LGBTİ bireylere karşı yapılan saldırıları Meclis gündemine taşıdı

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım’a, “Son yıllarda LGBTİ bireylere karşı yapılan saldırılar göz önüne alındığında, önce bir trans kadının ellerini bağlayıp kümese kapatan, sonra da bir başka trans kadını aynı yöntemle bağlayarak parasını gasp eden saldırganlar hakkında ne tür işlemler yapılmıştır?” diye sordu.

Tanrıkulu, Başbakan Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle,  Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi ile; kadına yönelik saldırıları gündeme taşıdı.

Sezgin Tanrıkulu, geçtiğimiz günlerde iki saldırganın önce bir trans kadının ellerini bağlayıp kümese kapattığı, sonra da bir başka trans kadını aynı yöntemle bağlayarak parasını gasp ettiği haberlerini anımsattı.

Bu çerçevede Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

* 2002-2017 yılları arasında yıllar bazında 29 Ocak tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre toplam kaç LGBTİ birey yaşadıkları saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir?  

* 2002-2017 yılları arasında yıllar bazında 29 Ocak tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre toplam kaç trans kadın yaşadıkları saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir? 

* Yaşanan cinayetler ile ilgili olarak anılan yıllar arasında yıllar bazında toplam kaç kişi gözaltına alınmış ve tutuklanmıştır? 

* Türkiye LGBTİ cinayetler ile ilgili olarak dünya sıralamasında kaçıncıdır?” (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Eskişehir Hayır Platformu’ kuruldu

SONRAKİ HABER

Başbakanlık'tan Merkel’in ziyareti ile ilgili açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...