01 Şubat 2017 11:34

‘Cizre’yi unutmadık’ diyecekler

Referandumla ilgili, Cizre’yi unutmadık” diyen Cizreliler, referandumda “Tek adama hayır diyeceğiz”ifadelerini kullandı.

Paylaş

Nisanda yapılması planlanan referanduma Cizreliler de hayır diyecek. “Cizre’yi unutmadık” diyen Cizreliler, referandumda “Tek adama hayır diyeceğiz”ifadelerini kullandı. Aylarca süren sokağa çıkma yasakları sırasında yakınlarını kaybeden yurttaşlar, “Şırnak, Cizre, Nusaybin, Silopi, Sur ve Gever’i unutmadık. Biz hayır diyeceğiz” dedi. 

Anayasa değişikliği referandumu yaklaşırken, referanduma ilişkin konuşan Cizreliler, sandığa giderek referandumda “hayır” diyeceklerini kaydetti. İlçede esnaflık yapan 37 yaşındaki Abdullah Özcan, “hayır”ı örgütleyeceklerini söyledi. Özcan, AKP’nin ‘güvenlik’ politikalarının kendilerini bezdirdiğini belirterek, “Şimdi Türkiye’de kimsenin güvenliği yok. İçinde Kürt adı geçmeyen anayasayı kesinlikle kabul etmeyeceğiz. Geleceğimize dair söz sahibi olmak için ‘hayır’ diyelim.” dedi.

BİR KEZ DAHA ‘HAYIR’ 

1990’lardan günümüze kadar zulüm içinde yaşadıklarını dile getiren Elif Değer de, “Baskılardan dolayı köylerimizi terk ettik. İki senedir de gözlerimizdeki yaşlar kurumadı. Yapılacak referandumla devletin tüm yetkilerini elinde toplamak istiyor ve halkı kandırıyorlar. Biz başkanlığa karşı çıkacağız” dedi. 

Ayşe Geçmez adlı yurttaş ise, 2 yıldır Kürt halkının yaralarını sarmaya çalıştığını belirterek, “Bugün kalkıp referandum yapalım diyorlar. Gelip bize sorsunlar, cevabımız; biz daha Cizre’yi unutmadık olacak. Bu yüzden ben ‘hayır, hayır, hayır’ diyeceğim.” dedi. 

‘BU SEFER DE BAŞKAN YAPTIRMAYACAĞIZ’

Cizre’deki yasak sırasında oğlu Kasım Yanar’ı kaybeden Saliha Yanar da “Nasıl ki diğer seçimlerde Erdoğan’ı başkan yapmadık, bu referandumda da onu başkan yapmayacağız” dedi. 

Nesibe Çağırga adlı yurttaş da, barış ve huzur istediklerini söyledi. Referandumda “hayır” oyu kullanacaklarını dile getiren Çağırga, “Biz yapıcılığın taraftarıyız. Ancak biz her ‘Gelin biz kardeşiz’ dediğimizde bize tank ve toplarla karşılık veriyorlar. Biz de Kürt’üz, hak sahibiyiz ve ‘hayır’ diyoruz” şeklinde konuştu. Cizre’deki yasakta eşi Cabbar Taşkın’ı kaybeden Zeycan Taşkın da “Bunca insanımız yaşamını yitirip, tutuklandıktan sonra Erdoğan’ın başkan olmasını istemiyoruz. Herkesin bu referanduma karşı çıkması gerekiyor. Bir kişinin benim başkanım olmasını ve isteklerini benim üzerimde denemesini istemiyorum.” dedi. (Şırnak/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Irak’tan Trump’a karşılık yok

SONRAKİ HABER

Ev sahibi olma umuduyla günlerdir banka önünde bekliyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...