01 Şubat 2017 11:34

Irak’tan Trump’a karşılık yok

Irak Başbakanı Haydar İbadi, Meclisin talebine rağmen ABD Başkanı Trump'ın 'Müslüman yasağı'na misillemede bulunmayacaklarını söyledi.

Paylaş

Irak Başbakanı Haydar İbadi, ABD Başkanı Donald Trump’ın aralarında Irak’ın da olduğu yedi ülkeden gelen göçmenlere yönelik seyahat yasağı kararına karşılık verilmeyeceğini açıkladı.

Trump’ın cuma günü imzaladığı ve Irak, Suriye, İran, Sudan, Libya, Somali ve Yemen vatandaşlarına 90 gün süreyle seyahat yasağı getiren başkanlık kararnamesini değerlendiren Irak Başbakanı İbadi, kararın kendileri için sürpriz olduğunu söyledi.

Irak meclisinin ABD’nin bu adımına karşılık misilleme yapılması yönündeki kararını değerlendiren İbadi, düzenlediği basın toplantısında “Hiçbir şey yapmayacağız. Muhtemel kararlar üzerinde çalışıyoruz ancak bir savaştayız ve ulusal çıkarlarımıza zarar vermek istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

İbadi, ‘Irak’a eski değil yeni Irak olarak’ bakması gerektiğini ifade ettiği Trump’a söz konusu kararından vazgeçmesi için çağrıda da bulundu.

Irak’a IŞİD’le mücadelede havadan ve karadan destek veren ABD, bu ülkede 5 binden fazla asker konuşlandırmış durumda. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sancar: Tutuklama da tahliye de siyasi kararla oluyor

SONRAKİ HABER

‘Cizre’yi unutmadık’ diyecekler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...