10 Haziran 2012 12:50

‘Halk o koltukları başınızda parçalar’

Van’daki tutuklamaları protesto için İstanbul Bağcılar’da bir araya gelen yüzlerce kişiye seslenen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Tüm Van halkı da tutuklansa AKP Van Belediyesi’ni alamayacak” dedi.Başbakan’ın Van ve Diyarbakır belediyelerini almak istediklerine dair sözlerini hatırlatan Demirtaş, “Na

‘Halk o koltukları başınızda parçalar’
Paylaş

Başbakan’ın Van ve Diyarbakır belediyelerini almak istediklerine dair sözlerini hatırlatan Demirtaş, “Nasıl alacağın belli oldu. Bu şekilde Van halkını korkutamazsın. Van büyük bir deprem geçirdi. Bahar gelmişti ve Van’ın inşa süreci, yaralarını sarma süreci başlayacaktı. Bu operasyon Van halkına büyük bir hakarettir. Siz değil belediye başkanı, Van’ın tamamını da tutuklasanız, sadece sizin AKP’li belediye başkan adayınız kalsa biz onu başkan yaptırmayız. Varsa gücün demokratik yarış yaparız. Sandıktan kim çıkarsa o yönetir. Ama siz Diyarbakır, Şırnak, Van, Hakkari’yi istiyorsanız o koltukları halk sizin başınızda parçalar. Bunu aklınızdan çıkarın” dedi. Siyasi operasyonlar durana kadar tüm halkı direnişe çağıran Demirtaş, “Van halkı bir tek gün durmamalı. İradesini nasıl sahiplendiğini ortaya koymalı. Halkımız da Van halkına her yerde destek vermeli. Teslim olacak bir halk yok. Asıl siz teslim olacaksınız” diye konuştu. (İSTANBUL)


VANLILAR BAŞKANINI GERİ İSTİYOR

Van’da tutuklamaları protesto eden 45 demokratik kitle örgütü temsilcisi ağızlarına siyah bant takarak oturma eylemi yaptı.

Van Demokrasi Platformu üyeleri ağızlarını siyah bantlarla kapatarak Mavi Plaza önünden Valiliğe yürümek istedi. Polis engeliyle karşılaşan platform üyeleri, Feqiyê Teyran Parkı’nda bir saatlik oturma eylemi yaptı. Burada konuşan MAZLUMDER Van Şube Başkan Yardımcısı Şehvan Karakoyun, gözaltı ve tutuklamaların hukuksuz olduğunu belirterek, “Siyasi gözaltı ve tutuklamaları kınıyoruz” dedi.
Öte yandan Van’da 7 Haziran’da belediye önünde başlatılan eylemler de 3. gününde devam etti. Yüzlerce kişi yine belediye önünde toplandı. (VAN)

ÖNCEKİ HABER

Yenimahalle Belediyesi Alevilere dava açtı

SONRAKİ HABER

Şimdi ‘vesayet sistemi’ oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...