01 Şubat 2017 10:27

Erdoğan: F klavye konusunda talimatıma rağmen ilerleyemedik

Erdoğan, 'Her teknoloji kendi kültürünü ve gereğini üretir. Kendi teknolojinizi üretemiyorsanız onun kültüründe de belirleyici olamazsınız' dedi.

Paylaş

TÜBA Ödülleri Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Başbakanlığım döneminde kamu kurumlarında F klavye kullanılması talimatı verdim. Aradan geçen yıllara rağmen ilerleyemediğimizi görüyorum" dedi.

Sputnik'in haberine göre Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

'KENDİ TEKNOLOJİNİZİ ÜRETEMİYORSANIZ…'

Çok yalın iki örnek vereceğim. TÜBİTAK bir dönem Pardus isimli yazılım üretti. Bu yazılımın kullanacağı teknoloji bize ait olmadığı için Pardus yaygınlık kazanmadı. Aynı şekilde başbakanlığım döneminde kamu kurumlarında F klavye kullanılması talimatı verdim. Aradan geçen yıllara rağmen ilerleyemediğimizi görüyorum.

Her medeniyet kendi teknolojisini, her teknoloji kendi kültürünü ve gereğini üretir. Kendi teknolojinizi üretemiyorsanız onun kültüründe de belirleyici olamazsınız. Bizim kültürümüzde dünyada iyi olan ne varsa onu alıp geliştirmek vardır, reddiye yoktur.

'FETÖ'CÜLER İYİ EĞİTİM ALMIŞ OLABİLİRLER…'

(FETÖ) Bu örgütün içindeki akademisyenler, yargı mensupları, polisler, askerler, öğretmenler, iş adamları iyi eğitim almış, fiyakalı okullardan mezun olmuş olabilirler ama bu durum hakikatler karşısındaki körlüklerini, cehaletlerini, kalplerini ve zihinlerini bir şarlatana kiralamış oldukları gerçeğini ortadan kaldırmıyor.

'BİRER MANKURTA DÖNÜŞTÜLER'

Pek çok sapkın yapı gibi FETÖ'cüler de yollarını kaybetmişlerdir. Ne olduklarını, kim olduklarını unutarak, her biri sadece sahiplerinin emrettiğini yapan birer mankurta dönmüşlerdir. Öyle ki 15 Temmuz'da bu örgüt mensuplarının yaptıkları ihanetin büyüklüğünü ancak bir asır önceki işgal günleriyle mukayese edebiliriz.

'TBMM'NİN BOMBALANMASIYLA, MECLİS-İ MEBUSAN'IN KAPATILMASI AYNI ŞEY'

FETÖ'nün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni bombalamasıyla Osmanlı Meclis-i Mebusan'ın kapatılması aynı şeydir. Aynı amaca yöneliktir. Orada bir fark yok. Her ikisi de milli iradenin tecelligahı olan bu kurumları işlemez hale getirerek ülkenin işgaline zemin hazırlama amacı gütmektedir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

DBP’li belediye eş başkanı gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Tutuklu taşıyan cezaevi aracı devrildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...