10 Haziran 2012 12:39

Yenimahalle Belediyesi Alevilere dava açtı

ALEVİLERİN, Batıkent’te Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) ile birlikte kurduğu “fiili cemevi” mahkemelik oldu. Yenimahalle Belediyesi, PSAKD Şube Başkanı Cevahir Canpolat’a “imar kirliliğine neden olmak” suçundan dava açtı.Batıkent’te vatandaşlar, Yenimahalle Belediyesi’nin PSAKD’ın cemevi yap

Yenimahalle Belediyesi Alevilere dava açtı
Paylaş

Batıkent’te vatandaşlar, Yenimahalle Belediyesi’nin PSAKD’ın cemevi yapılması için yaptığı başvurulara  “uygun alan yok” şeklinde cevap vererek, seçimden önce verdiği sözü tutmaması üzerine geçtiğimiz Ekim ayında “fiili cemevi” kurmuşlardı. Belediyenin Batıkent Ergazi’de yeşil alan olarak ayırdığı bölgeyi cemevi olarak ilan eden PSAKD üyeleri, cemevi tabelasını astıkları günden bugüne türlü zorluklara göğüs gerdiler ve imece usulüyle cemevi inşaatını tamamladılar.

5 YILA KADAR HAPİS İSTENİYOR

Belediyenin cemevini yıkma girişimleri olmuş, buna karşı vatandaşlar cemevinde 24 saatlik nöbet tutmuşlardı. Uzun bir aradan sonra Cem ibadetleri ve Alevi erkanına uygun cenaze hizmetleriyle cemevini faal duruma getiren Aleviler, ‘bizim oylarımızla belediye başkanı oldu’ dedikleri Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar tarafından mahkemelik oldu. Bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası öngören “imar kirliliğine neden olmak” suçundan yargılanacak olan Şube Başkanı Cevhair Canpolat’ın ilk duruşması bugün saat 09.00’da Ankara 19. Asliye Mahkeme Salonunda görülecek.

‘AMAÇ ALEVİ İNANCINI MAHKUM ETMEK’

Dava öncesi değerlendirmelerde bulunan Cevahir Canpolat, “Ben inanç ve ibadet hakkım için ödenecek bedellerden kaçmam” dedi. Bu politikanın ilk olmadığını Pir Sultan Abdal’dan, Seyit Rıza’dan bugüne kadar sürdürüldüğünü belirten Canpolat, Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın Alevi oyları sayesinde seçildiğini ifade etti. Yaşar’ın Alevilere kin ve nefret dolu olmasına ve bu denli saldırmasına anlam veremediklerini kaydeden Canpolat, açılan davayla amaçlananın “PSAKD ve Alevi inancını mahkum etme çabası” olduğunu söyledi. Yenimahalle Belediyesi’nin bir an önce yaptığı yanlıştan dönmesini isteyen Canpolat, aksi halde diğer Alevi düşmanları gibi onların adlarının da tarihte kara bir leke olarak kalacağını ifade etti.

Belediye Başkanı Fethi Yaşar seçim dönemi CHP’den aday olarak seçilmiş, geçtiğimiz Nisan ayında da partisinden istifa etmişti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Metalde toplusözleşme toplantıları başladı

SONRAKİ HABER

‘Halk o koltukları başınızda parçalar’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa