01 Şubat 2017 10:15

Ödüllü yönetmen Karaçelik’e bakanlık destek vermedi

Yönetmen Tolga Karaçelik, 'Kelebekler' filmine Kültür Bakanlığı'nın destek vermediğini duyurdu.

Paylaş

Yönetmen Tolga Karaçelik'in yeni filmi 'Kelebekler'e Kültür Bakanlığı destek vermedi. Bakanlığın kararını Karaçelik twitter hesabından “Kültür Bakanlığı yeni filmim Kelebekler'i desteğe layık bulmamış” diyerek duyurdu.

Tolga Karaçelik'in, ilk kısa filmi Kaşık Adam ve sonraki kısa filmlerinin ardından ilk uzun metraj filmi “Gişe Memuru” Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi İlk Film ödülünü kazandı. “Gişe Memuru” Global Film Initiatives Global Lens 2012’nin açılış filmi olarak seçildi ve ABD ile Kanada çapında 35'ten fazla şehirde gösterildi. İkinci uzun metraj filmi “Sarmaşık” Sundance Film Festivali’nde dünya prömiyerini yaptı. İngiltere’nin East End Film Festivali’nden aldığı En İyi Film Ödülü ile birlikte Altın Portakal Film Festivali’nden de 4 ödülle dönmeyi başardı. Tolga Karaçelik’in yeni projesi Kelebekler ise The Binger ödülünü aldı ve Sundance Lab’e seçildi.

Karaçelik, son filmi Kelebekler’in, ölmek için bir köye gelen kelebekler ve ölüm üzerine bir kara komedi olduğunu söylüyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Cerrahpaşa Hastanesinde polis intihar girişiminde bulundu

SONRAKİ HABER

DBP’li belediye eş başkanı gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...