01 Şubat 2017 10:02

'Adana hayır diyor' çalışmalarına başladı

Adana'da siyasi partiler ve kitle örgütleri 'Adana hayır diyor' adıyla çalışmalara başladı.

Paylaş

Başkanlık sistemi referandumunda “Hayır” kampanyası için Adana’da bir araya gelen siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri “Adana Hhyır diyor” ismi ile çalışmalara başladı.

Abidin Dino Parkı’nda bir araya gelen “Adana Hayır Diyor” bileşenleri neden hayır dediklerini açıklayan bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş de katıldı.

Adana’da HDP, CHP, EMEP gibi birçok siyasi parti ile sendikaların içinde olduğu “Adana Hayır Diyor” adına basın açıklamasını okuyan Yaşar Gökoğlu, Türkiye’de yapılan Anayasaların kısa ömürlü olmasının sebebinin toplumsal uzlaşmaya dayanmaması olduğunu belirtti. Gökoğlu, Anayasaların topluma yukarıdan dayatıldığını ya da korku atmosferinde oylatıldığını vurguladı.

ÇALMADIK KAPI BIRAKMAYACAĞIZ

Anayasa değişikliğinin onlarca eksiğine rağmen bugünkü Anayasa’nın yüzlerce yıl gerisine gidilmesi anlamına geldiğini söyleyen Gökoğlu, “Neden bu kadar acele ediyorsunuz? Neden yurttaşlarla uzun uzun konuşmadan, Mecliste bile yeteri kadar görüşmeden böyle bir teklifle karşımıza çıkıyorsunuz?” diye sordu. Geleceği yüzlerce yıl geride aramayacaklarını ifade eden Gökoğlu, çalmadık kapı bırakmadan çalışacaklarını dile getirdi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Atıcı: Başkanlık uğruna ülke felakete sürükleniyor

SONRAKİ HABER

Almanya’da Merkel'in Ankara ziyareti tepki topluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...