01 Şubat 2017 09:56

BES: Hakim ve savcılara zam, seçim rüşveti mi?

BES, hakim ve savcılarla sınırlı maaş iyileştirmesinin iktidarın yandaş yargı yaratma çabasının bir ürünü olduğunu söyledi.

Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası (BES) AKP hükümetinin KHK ile hakim ve savcı maaşlarına yönelik zam hazırlığı içerisinde olmasını yargıyı hakim ve savcılardan ibaret gördüğü gerekçesiyle eleştirdi.

Sendika Genel Merkezinde basın toplantısı düzenleyen BES Genel Başkanı Fikret Aslan'ın yaptığı açıklanmada  2 bin 700 lirayı bulması planlanan artışın 2006 ve 2014 yıllarında olduğu gibi sadece hakim ve savcılarla sınırlı olduğuna dikkat çekti.

Aslan, asgari ücretin iki katı oranında hakim ve savcılara zam yapılması planlanırken diğer emekçilerin yok sayıldığını söyledi.

2014 yılında yapılan zammın HSYK seçimleri öncesine denk getirilmesinin o dönem seçim rüşveti olarak değerlendirildiğini hatırlatan Aslan, “Seçimlerde en kilit role sahip hakim ve savcılara referandum öncesine denk getirilen bu maaş zammı yeni bir seçim rüşveti mi sorusunu akla getirmektedir” şeklinde konuştu. Yargının bağımsızlığı tartışmalarına dikkat çeken Aslan, “3 milyon kamu emekçisi içerisinde hâkim ve savcılarla sınırlı bir maaş iyileştirmesi manidar olmakla birlikte, siyasi iktidarın yandaş yargı yaratma çabalarını da ortaya koymaktadır” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bilkent Şehir Hastanesi inşaatında iş bırakma 

SONRAKİ HABER

CHP’li Atıcı: Başkanlık uğruna ülke felakete sürükleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa