01 Şubat 2017 09:42

'Şırnak'ta evsiz yurttaşa ‘evet’ şantajı' iddiası Meclis’te

HDP'li Leyla Birlik Şırnaklılara evlerinin yapılabilmesi için referandumda sandıklardan “evet” çıkması telkininde bulunan Şırnak Valisi'ni sordu.

Paylaş

Şırnak’ta geçtiğimiz yıl sokağa çıkma yasaklarının ardından yıkılan evler nedeniyle binlerce yurttaş evsiz kaldı. HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, kente evsiz kalan yurttaşlara neden hala konut verilmediğini sordu.

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, yıkılan mahallelerde oturanlara evlerinin yapılabilmesi için referandumda sandıklardan “evet” çıkması gerektiği yönünde telkinde bulunulduğu iddialara ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun cevaplaması istemiyle Meclis'te soru önergesi verdi. Şehrin yüzde 70'inin tank ve toplarla yıkıldığı belirten Birlik, Şırnak Valiliği tarafından “Şırnak ili, merkez ilçesi riskli alana ait kentsel dönüşüm projesi”ne ait muvafakatname imzalatıldığını ancak herhangi bir gelişme olmadığını kaydetti.

Bölgede 6 bin 40 konut yıkıldığını ancak bölgenin riskli alan olduğu için vatandaşların kendi arazilerine konut yapmasının da engellendiği vurgulayan Birlik, “Riskli alan ilan edilen bu alanlarda TOKİ yapımı planlanması risk teşkil etmekte değil midir” diye sordu.

Şırnak Valisi Ali İhsan Su’nun mahalle muhtarlarıyla kentsel dönüşüme ilişkin yaptığı toplantıda, referandumda 'evet' oyu vermeyen mahallelerde ev yapılmayacağını söylediği iddialarına dikkat çeken Birlik, “Sokağa çıkma yasakları süresince Şırnak’ın ağır silahlarla, tanklarla yıkılmasındaki amaç, önceden planlanmış olan başkanlık referandumu için bir rant alanı oluşturmak mıdır” sorusuna yanıt istedi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan Savunma Bakanı Kardak'a çelenk bıraktı

SONRAKİ HABER

Hastanede AKP seçim müziği dinletilmesine tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...