01 Şubat 2017 08:28

Mumcu anmasına katılan gazetecinin işten atılmasına tepki

ÇGD, Bursa'da gazetecilik yapan Rabia Deniz'in Uğur Mumcu anmasına katıldığı için işten atılmasına tepki gösterdi.

Paylaş

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), gazeteci Rabia Deniz’in Bursa’daki Uğur Mumcu 
anmasına katıldığı için işten atılmasına tepki gösterdi. ÇGD “Uğur Mumcu’yu anan gazeteci Deniz’in işine son verenler suikasta ortak olmuştur!” dedi.

ÇGD Yönetim Kurulu Üyesi ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan Bursa Hakimiyet gazetesi ve AS TV çalışanı Rabia Deniz, 24 Ocak’taki Uğur Mumcu anmasına katılarak orada bir konuşma yaptı. Bu konuşmanın ardından işine son verilen Deniz sosyal medya hesabından, “Bugün itibariyle Sönmez Medya bünyesinde bulunan Bursa Hakimiyet Gazetesi ve ASTV’deki muhabirlik görevim sona ermiştir. Sonra ben duymadım olmasın… Not: Bundan sonra yaptığım tüm açıklamalar beni bağlar” diye yazdı.

‘BASIN TARİHİNE KARA BİR LEKE OLARAK GEÇTİLER’

Deniz’in kovulmasının ardından açıklama yapan ÇGD, Rabia Deniz’in Uğur Mumcu anmasına katıldığı ve bir konuşma yaptığı için çalıştığı Sönmez medya bünyesindeki Bursa Hakimiyet gazetesi ve ASTV’deki işinden olduğunu hatırlatarak şu ifadelere yer verdi: 
“Uğur Mumcu’yu, bağımsız gazeteciliği, mesleğimizi savunduğu için, Mumcu’yu katleden odakların bulunmasını istediği için arkadaşımızı ‘suçlu’ bulan, bu nedenle işine son veren anlayış basın tarihine kara leke olarak geçecektir. Sönmez medya yöneticileri, bu kararla Rabia Deniz’in işine son vermenin yanı sıra safını belli ederek, Uğur Mumcu’nun katledilmesinin karanlıkta kalmasını isteyen cephede yerini almıştır. Suikasta bu şekilde ortak olmuştur.”

“Kimi medya patronlarının iktidarın hoşuna gitmek için politik nedenlerle gazeteci kıyımına yönelmesi yeni değil” denilen açıklamada, Son örnek Bursa basını için yüzkarası bir uygulama olmuştur. Unutulmayan ki Rabia Deniz yalnız değildir” ifadelerine yer verdi.  

ÇGD BURSA ŞUBESİ DE TEPKİ GÖSTERDİ

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şube Başkanı Aykut Güngör de yaptığı açıklamayla duruma tepki gösterdi.

Güngör şunları söyledi: Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi Yönetim Kurulu üyesi ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti üyesi meslektaşımız Rabia Deniz, Bursa'nın en köklü medya kurumunun başındaki yöneticisi tarafından hedef tahtasına konularak işten çıkarıldı. Rabia Deniz'in işine sözlü beyan edilen üç gerekçeyle son verilirken, işten çıkarılma belgesinde “uyumsuzluk” gerekçesiyle işten çıkarıldığı belirtildi. Üstelik bu açıklamayı kendisinden sorumlu haber müdürü ya da genel yayın yönetmeni değil, kurumdaki teknik müdürün yapması istendi. Bursa Hakimiyet Gazetesi ve ASTV Genel Yayın Yönetmeni Okan Tuna, “Yaşanan uyum sorunun nedeniyle seninle çalışmak istemiyoruz” demek yerine çalıştığı kurumu da zedeleyecek gerekçelerin Rabia Deniz'e iletilmesini istemiş, sonrasında da bir kurum yöneticisine yakışmayacak şekilde karalama yoluna gitmiştir. Dahası, konu sosyal medyada kamuoyu oluşturunca, sosyal medya hesabından arkadaşımızı karalama, yalanla ithaf etme gibi aciiyet göstermiştir. Medya S yöneticisi ÇGD’nin üst aklı değildir. ÇGD Bursa Subesi’nin aynı zamanda üyesi olan bu zihniyetteki kişiler ile ilgili tüzüğün öngördüğü gerekli işlemler yapılacaktır.

Gazeteci Rabia Deniz, geçtiğimiz sene de aynı açıklama metnini iki kurum adına okumuş, yine bu konuda yöneticileri tarafından uyarı almıştı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kayserispor forveti üçledi

SONRAKİ HABER

Belgrad Ormanına ‘dekovil hattı’ ihalesine protesto 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...