01 Şubat 2017 07:49

Cezaevine giden avukatlar: Darp ve tehdit edildik

Buca Kırıklar F 1 ve F 2 cezaevlerine giden avukatlar, gardiyanlar tarafından darp edildiklerini JÖH tarafından da tehdit edildiklerini söyledi.

Paylaş

Buca Kırıklar F 1 ve F 2 cezaevlerine giden avukatlar Fatma Demirer ve Nergiz Tuba Aslan, gardiyanlar tarafından darp edildiklerini söyledi. Cezaevi yönetiminin çağırdığı JÖH tarafından da tehdit edildiklerini aktaran avukatlar, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacak. 

Buca Kırıklar F 1 ve F 2 Cezaevi'ne dün öğle saatlerinde giden avukatlar Fatma Demirer ve Nergiz Tuba Aslan, gerekçesiz bir şekilde müvekkilleri ile görüştürülmedi. Gardiyanlar tarafından darp edildiklerini ve tartaklandıklarını belirten avukatlar, cezaevi yönetiminin ceza infaz kampüsüne çağırdığı Jandarma Özel Harekat (JÖH) ekipleri tarafından da tehdit edildiklerini aktardı. 

'KANUNDA ENGEL YOK, KEYFİLİK VAR'

Cezaevine gittiklerinde öğle arası olduğunu 1 hükümlü ve 1 tutuklu müvekkilleri ile görüşmek istediklerini dile getiren Demirer, çalışma saatleri dışında olduğu için hükümlü müvekkili ile görüştürülmedikleri ancak tutuklular için böyle bir engel olmadığını söyledi. 

'SAVCI KARAR ALMIŞ'

Engelle ilişkin kararı görmek istediklerini ifade eden Demirer, "Böyle bir engel olmadığını, daha önce girdiğimizi ve bu konudaki kararı göstermeleri konusunda talepte bulunduk. Kararı göstermediler. Keyfi bir şekilde idare bizimle görüşmedi. Daha sonra F2'ye geçtik. Orada aynı olduğunu öğrenince kararı görebilir miyiz dedik ancak gösterdiler. Cumhuriyet Savcısı Okan Batu'nun talebi üzerine böyle bir tedbir kararı alınmış olduğunu söylediler” diye konuştu. 

'ETRAFINI SARARAK TARTAKLADI'

Görüş saati başladığında ise işlemlerin ardından kendilerine zorluk çıkarıldığını aktaran Demirer, "Görüş saati başladığında işlemlerimizi yaptırdık. X-Ray cihazından geçtiğimizde görüş odasına kol saati ile giremezsiniz dediler. Bu konudaki kararı da göstermelerini söyledik. Bize 27 Aralık tarihli bir İdare ve Gözlem kararı sunuldu. Kalemlerimize de el koymak istediler. El koyacakları saat ve kalemler için tutanak tutmalarını söyledik. Tutanak tutmadılar. Tüm bunlar konuşulurken cezaevi ikinci müdürü yanımızdaydı. Daha sonra ikinci müdür gitti. Avukat arkadaşım Nergiz saatiyle birlikte geçince cezaevi birinci ve ikinci müdürü geldiler. Gardiyanlar etrafını sardılar. Yani müdür 'tutanak da tutmam işlem yapmam ama seni müvekkilinle de görüştürmem' diyor. Nergis görüş odasına girerken gardiyanlardan biri engellemek için ona omuz attı ve tartakladı" diye belirtti.

CEZAEVİ MÜDÜRÜ AVUKATIN KAYDINI İPTAL ETMİŞ!

Yaşananları görünce kendisinin de içeri girmeye çalıştığını ancak kaydının cezaevi müdürü tarafından silindiğini öğrendiğini söyleyen Demirer, şöyle devam etti: "Yaşananları görünce ben içeri girmeye çalıştım. Göz okutma cihazından geçemedim. Kaydım olmadığını söylediler. Her zaman gittiğim cezaevi orası. Kaydımı içerden iptal etmişler. Kayıt kısmına geçip yeniden kayıt yapmak istediğimde gardiyanlar, ‘müdürün kesin talimatı var avukat görüşü yapamayacaksınız' dedi. Orada beni de tartakladılar. Göz okutmadan geçemediğim için 1.5 saat kadar bekledim. Silahlı Jandarmalar geldi. 'Burada bekleyemezsiniz yasal değil' dediler" dedi.

‘JANDARMA TEHDİT ETTİ '

F1'den çıktıklarında ise cezaevi yönetiminin Jandarma Özel Harekat timlerini çağırdığını sözlerine ekleyen Demirer, şunları ifade etti: "Çıktık F2'ye yöneldik. Biz çıktıktan sonra cezaevi önünde Jandarma Özel Harekat'ın kirpi olarak tabir edilen zırhlı aracını gördüm. F2'ye giderken jandarmalar peşimizden geldiler. Oradaki müvekkilim başka bir cezaevine nakledildiği için görüşemedim. Çıktığımızda ise zırhlı aracın arkasında yürüyen üç silahlı JÖH bize 'Avukat mısınız' diye sordu. Avukat olduğumuzu belirttiğimizde ise tehdit edercesine 'Jandarmaya sorun çıkarmışsınız' dedi. Bizde böyle bir durum olmadığını cezaevi idaresi ile problem yaşandığını söyledik." 

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'

İçerde yaşanan olay nedeniyle cezaevi önünde bekleyen tüm araçlara GBT yapıldığını belirten Demirer, yaşanan durumun hukukla bir alakası olmadığını ifade etti. Kamera görüntülerinin mevcut olduğunu vurgulayan Demirer, "Gerekli yasal girişimlerde bulunacağız. Suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

CEZAEVİ: BİLGİ VEREMİYORUZ

Konu ile ilgili olarak ulaşılan Kırıklar Cezaevi görevlileri ise konu ile ilgili bilgi veremeyeceklerini söyledi. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

HDP Milletvekilleri Ayhan ve Öcalan hakkında yakalama kararı

SONRAKİ HABER

Hakkari’de köy ve mezra yolları kapandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...