01 Şubat 2017 07:39

Paris’te Donald Trump karşıtı eylem

Paris’te sendikalar,öğrenciler ve kitle örgütleri Madeleine Meydanında toplanarak Trump’ın ırkçı, cinsiyetçi ve homofobik söylemlerini protesto etti.

Paylaş

Paris'teki ABD büyükelçiliği yakınında bulunan Madeleine Meydanında toplanan sendikalar, öğrenciler, dernekler ve kitle örgütleri Donald Trump tarafından alınan önlemlere karşı eylem düzenledi.

ABD Büyükelçiliği yakınlarında ki Madeleine Meydan’ında bir araya gelen SOS Racisme , Fransa Yahudi Öğrenciler Birliği (UEJF ), Bağımsız ve Demokratik öğrenci Federasyonu (FIDL), Fransız Demokratik İşçi Konfederasyonu (CFDT ), İnsan Hakları (LDH), Fransa Ulusal Öğrenci Birliği (UNEF), Öğrenci Dernekleri Genel Federasyonu (FAGE), Barış Şimdi ,France Terre d’Asile, SOS Homofobi, Öğrenci Konfederasyonu, Simon Wiesenthal Merkezi ve Ni Putes Ni Soumises, Donald Trump yönetiminin ırkçı, cinsiyetçi ve homofobik aşırılıklarına karşı bir araya geldi.

Ortak açıklamada “Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’un göreve başlamasından bu yana, Amerikan ulusunun kuruluşunu kuran temel hak ve özgürlüklerden geri dönülmesi için birçok adım attığı dile getirildi.

Sonuncu kararname ile 7 Müslüman ülkelerin vatandaşlarına, Amerikan topraklarına girişi yasaklaması ile ilgili kararnamenin hedeflediği toplulukları desteklemek için ABD'de on binlerce kişi katıldığı altı çizildi. Yapılan eylemin onlara destek vermek için olduğu belirtildi. 

Amerika’nın özgürlük, bir arada yaşama ve temel haklara erişim sembolü taşıdığı, Amerika Birleşik Devletleri'ni yabancı düşmanlığı ve diğerine karşı nefret etmemeyi göstermek için bir araya geldiklerini belirtildi ve korkmuyoruz” mesajı verildi.

Fransız Amerikan genç bir kız kalp içine yerleştirdiği Amerika’nın yasak koyduğu Müslüman ülke isimlerinin yazılı olduğu pankrat için “Olanlardan mutlu olmadığını ve Trump’un söylemine karşı Amerika’ya hoş geldiniz diyorum.Amerikalı için Trump’un söylemi Amerika’nın değerlerini temsil etmiyor.Moral ve destek için buradayım” dedi.

Polis, ABD Büyükelçiliği çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.Katılımcı dernek başkanlarının konuşma sonrası sona erdi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

13 yaşındaki kızına cinsel istismar suçlamasıyla tutuklandı

SONRAKİ HABER

HDP Milletvekilleri Ayhan ve Öcalan hakkında yakalama kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...