01 Şubat 2017 06:26

Meteorolojiden 9 il için yoğun kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ordu, Samsun, Siirt, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve  Van’da yoğun kar yağışı bekleniyor.

Paylaş

Hava sıcaklığı, batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak, güneydoğu kesimlerde yoğun kar yağışı nedeniyle 1 ila 4 derece azalacak. Ordu, Samsun, Siirt, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari ile Van’da yoğun kar yağışı bekleniyor. Özellikle Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda dik ve eğimli yamaçlarda çığ düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Sivas, Kayseri, Samsun, Ordu ve Tokat çevreleri kar yağışlı geçecek. Yağışlar, Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu, Samsun’un doğu çevreleri, Siirt, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari ile Van’ın güney kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacak. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı, iç kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Hava sıcaklığı, batı bölgelerde gündüz sıcaklıkları ve güneşlenme ile 2 ila 4 derece artacak, güneydoğu kesimlerde yoğun kar yağışı nedeniyle 1 ila 4 derece azalacak. Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esecek.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Yağışlar, Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu, Samsun’un doğu çevreleri, Siirt, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari ile Van’ın güney kesimlerinde 20 santimetrenin ve üzeri şeklinde yoğun kar yağışı olacak. Kar yağışı nedeniyle buzlanma ve don, ulaşımda aksamalar ile özellikle çığ tehlikesi gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Özellikle Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda dik ve eğimli yamaçlarda çığ düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu. Zirai faaliyetlerin ve seracılığın devam ettiği Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde 2 Şubat Perşembe sabahına kadar hafif ve yer yer orta kuvvette zirai don riski devam ettiği için meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ: Az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

EGE BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi görülecek.

AKDENİZ BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık, doğusu yer yer parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar, Doğu Akdeniz’de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esecek. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Az bulutlu, kuzeydoğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Sivas ve Kayseri çevreleri kar yağışlı geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile sis ve pus hadisesi görülecek.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve az bulutlu, doğusu yer yer çok bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Çok bulutlu, Amasya ve Çorum dışında bölge geneli kar yağışlı geçecek. Kar yağışı Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu ve Samsun’un doğu çevrelerinde yer yer yoğun olacak. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin doğusunun dik ve eğimli yamaçlarında çığ düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Çok bulutlu ve bölge geneli kar yağışlı geçecek. Yağışlar, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Van’ın güney kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacak. Rüzgar, batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esecek. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayının görülmesi bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunun dik ve eğimli yamaçlarında çığ düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve az bulutlu, doğusu çok bulutlu, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin çevreleri kar yağışlı geçecek. Yağışlar, Siirt çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacak. Rüzgar, batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayının görülmesi bekleniyor. Siirt başta olmak üzere bölgenin kuzeydoğusunun dik ve eğimli yamaçlarında çığ düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Az bulutlu. (6)

İZMİR: Az bulutlu ve açık. (11)

ADANA: Parçalı ve az bulutlu. (9)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık. (14)

ANKARA: Az bulutlu. (0)

SAMSUN: Çok bulutlu, doğu çevrelerinde yer yer yoğun olmak üzere il geneli aralıklı kar yağışlı. (3)

ERZURUM: Çok bulutlu ve kar yağışlı. (-9)

DİYARBAKIR: Çok bulutlu ve kar yağışlı. (-1) (ANKA) 
 

ÖNCEKİ HABER

Ekonomi politikası kadınları işsiz bırakıyor

SONRAKİ HABER

Karabağlar'da grev 2. gününde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa