01 Şubat 2017 06:01

Çocuk annesiyle evden kovuldu, fail gözaltına dahi alınmadı

Mersin’de dedesinin istismarına maruz bırakılan 5 yaşındaki çocuğun annesi Ş.S. şikayetçi olunca evden kovuldu. Fail M.S. ise gözaltına dahi alınmadı.

Paylaş

Mersin’in Mut İlçesi’nde Eylül 2016’da annesinin “Dedenlere gidiyoruz” demesi üzerine ağlayarak gitmek istemeyen 5 yaşındaki E.S.’nin anlattıkları üzerine çocuğun dedesi tarafından istismara maruz bırakıldığı ortaya çıktı. Çocuğun, “Dedem kötü şeyler yapıyor” demesi üzerine anne Ş.S. ve eşi O.S. ile birlikte dede M.S. hakkında şikayette bulundu. Daha sonra şikayetinden vazgeçen O.S., eşi Ş.S.’nin de şikayetini geri çekmesi için şiddete başvurdu. 

EVDEN KOVULDU 

Ş.S. şikayetini geri çekmediği için eşi tarafından 3 çocuğu ile birlikte evden kovuldu. Kente bulunan tek sığınma evine yerleşen Ş.S. kısa bir süre sonra eşinin tehdit ve tacizleri burada da maruz kaldı. Sonunda sığınma evini de terk etmek zorunda kalan Ş.S. yakınlarının aracılığı ile ayakta kalabiliyor. 

İKİ SAVCI DEĞİŞTİ DOSYA YOK 

Mersin Barosu Kadın Hakları İzleme Merkezi’nden avukat Şerife Arıcı Yıldız, 15 Temmuz darbe girişimine denk geldiği için 5 aydır iddianamenin hazırlanmadığını söyledi. Olayın üzerinden iki savcının değiştiği bilgisini veren Yıldız, dosyanın hazırlanmasını beklediklerini ve bir görüntünün de deşifre edilmesi için emniyete teslim edildiğini kaydetti. 

DAVA AÇILMADI FAİLİN ADI BAŞKA İSTİSMAR OLAYINDA 

Avukat Yıldız, dosyanın aciliyeti için savcıyla görüşme yaptığını belirterek, fail M.S.’nin aynı aileden bir başka kız çocuğuna daha cinsel istismarda bulunduğunun iddia edildiğini kaydetti. Annenin tehdit altında olduğunu vurgulayan Yıldız, davanın takipçisi olacaklarını vurguladı. (DİHABER) 

ÖNCEKİ HABER

Avrasya Tüneli'nde 24 saat geçiş başladı

SONRAKİ HABER

Saffet Sancaklı'nın eşi Hülya Sancaklı yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...