10 Haziran 2012 12:12

Tez Koop-İş 5 No'luda yeni başkan Karakurt

TEZ KOOP-İŞ Sendikası İstanbul 5 No’lu Şube Olağanüstü Genel Kurulunu yaptı. İki başkan adayının çıktığı Genel Kurulda, mevcut başkan Rabia Özkaraca yeniden aday olmadı.  Bugün yapılan olağanüstü genel kurulu divan başkanlığına seçilen Tez Koop-İş Genel Sekreteri Hakan Bozkurt yönetti.Sadece üç

Tez Koop-İş 5 No'luda yeni başkan Karakurt
Paylaş

Sadece üç delegenin söz aldığı ve yönetim kurulu üyelerinin söz aldığı genel kurulda, şubeyi kongereye götüren genel merkeze yönelik eleştiriler de yapıldı.

Eski Şube Başkanı Rabia Özkaraca, sendika genel merkezinin şubede olağanüstü yapmak için işyerlerinde sorunlar olduğunu, yönetimin bunları çözemediğini iddia ettiğini belirterek, olağanüstünün delegelerin iradesi ile değil genel merkezin baskısı ile yapıldığını kaydetti.

Özkaraca, “Genel merkez benim sendikacılık anlayışımdan, çalışmalarımdan rahatsız olduğu için olağanüstü istedi. Geçen genel merkez genel kurulunda Gürsel Doğru’yu destekleyen şubelere yapılan baskıları eleştirdiğim için hain ilan edildim. Ben yine sendikacılık anlayışım gereği yeniden aday olmadım. Yeni seçilecek şube yönetiminin Türk-İş İstanbul Şubeler Platformu ve Sendikal Güç Birliği Platformunun ileriye taşınması için çalışmalıdır” diye konuştu.  Hakkındaki iddialara yanıt veren Tez Koop-İş Genel Başkanı Osman Gürsu ise Özkaraca’nın iddialarının doğru olmadığını, sendikada hep birlikten yana taraf olduğunu, olağanüstünün delegelerin isteği ile yapıldığını dile getirdi.

BAŞKAN ADAYLARI KONUŞTU

Tez Koop-İş İstanbul 5 Nolu şubenin başkanlığına aday olan İsmet Servi ve Selahattin Karakurt da Olağanüstü Genel Kurulda birer konuşma yaptı. 

Hava-İş’e yapılan saldırının geri püskürtülememesi durumunda bütün sendikalara yapılacağını belirten Servi, birleşik mücadeleyi örgütlemek zorunda olduklarını söyledi. 

Diğer başkan adayı Selahattin Karakurt ise şubelerinin bugüne kadar hep kısır tartışmalar ve kaos süreçleri yaşadığını, bundan üyelerin zarar gördüğünü kaydetti. İşyerlerini yeniden fethetmek zorunda olduklarını dile getiren Karakurt, örgütsüz işçilerin üye yapılması için çalışmalar başlatacaklarını ifade etti. Karakurt, kimsenin adayı, kimsenin adamı olmadığını, herkesi birleştireceklerini belirtti. 

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Yapılan seçimlerin ardından Selahattin Karakurt’un listesi kazandı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDK, CEHA işçileri için eylem yaptı

SONRAKİ HABER

Tarih gün yüzüne çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...