01 Şubat 2017 04:03

'Mehmedimiz şehit olurken Suriyeliler kızlarımızla geziyor'

CHP'li Yılmaz, Trump'a 'ırkçı' dedikten sonra ekledi: Mehmedimiz el Bab'da şehit olurken askere alınabilecek Suriyeliler Türk kızlarıyla geziyor.

Paylaş

CHP’nin Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, dün TBMM'de düzenlediği basın toplantısında "Türk askerleri Suriye el Bab'da şehit olurken, Türkiye'de askere alınabilecek yaşta Suriyelilerin Türk kızlarıyla gezdiği"ni söyledi.

Yılmaz, Donald Trump'ın nüfusunun büyük çoğunluğu Müslüman olan 7 ülkenin vatandaşlarına getirdiği ülkeye giriş yasağını ise "İslamofobik ve ırkçı" olarak yorumladı.

Yılmaz, şöyle devam etti: “Burada ikiyüzlülük var. Bu ikiyüzlülük sadece Avrupa’da değil. Daha önce Suriyeli mülteciler Türkiye’ye geldiğinde Avrupalıları sessiz kalmakla suçlayan hükümetin de bu konuda ses çıkarmamak suretiyle ikiyüzlülük yaptığını söyleyebiliriz. ‘Trump’la gelir gelmez sürtüşmeye girmeyelim’ anlayışıyla hareket ediyor olabilirler. Ama unutmayalım; bazı konular vardır, zamanında ses çıkarmazsanız sonra bağırsanız da bir şey ifade etmez ve inandırıcılığınız kalmaz.”

MÜLTECİ DÜŞMANI ARGÜMANLARA 'YILMAZ' KATKISI

Öztürk Yılmaz, Trump'a dair açıklamalarının ardından Türkiye'de yabancı düşmanlığının pek çok haline maruz kalan Suriyeli mültecilere yönelik yeni bir argüman geliştirdi. Yılmaz, Türkiye’de yaklaşık 3 milyon Suriyelinin bulunduğunu hatırlattıktan sonra “Bizim Mehmetimiz El Bab’da, Suriye’de şehit oluyor. Ama Türkiye’ye gelen Suriyeli erkeklerin yaş aralığına baktığımızda, 15 ila 44 arasında 819 bin 350 askere alınabilecek erkek, Türkiye’de kafelerde, pub’larda Türk kızlarıyla geziyor. Bizim Mehmetimiz Suriye’de şehit oluyor” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Koalisyon uçakları, İdlip'te hava saldırıları düzenledi

SONRAKİ HABER

'Komada' denilen Esad'ın görüntüleri yayımlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...