01 Şubat 2017 03:12

Trump'ın Yüksek Mahkeme adayı 'emek ve kadın düşmanı'

Trump, Yüksek Mahkeme üyeliği için Neil Gorsuch'u önerdi. Demokratlar ve hak örgütleri ise Gorsuch'un emek, kadın ve LGBTİ düşmanlığına vurgu yaptı.

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Yüksek Mahkemesi üyeliği için Neil Gorsuch'u aday gösterdiğini açıkladı.

49 yaşındaki federal temyiz mahkemesi hakimi Gorsuch, son 25 yılda bu pozisyona aday gösterilen en genç isim oldu. Gorsuch'un, aday gösterildiği pozisyon için Senato onayı alması gerekiyor.

BBC'nin haberine göre Senato'da bulunan Demokratlar, "aşırı muhafazakar" birinin aday gösterilmesi halinde süreci kilitleme tehdidinde bulunmuşlardı.

ABD Başkanı Trump, yaptığı konuşmada Gorsuch'u, "eşi olmayan bir hukuk eğitimi almış mükemmel bir entelektüel, Anayasa'nın kelimesi kelimesine uygulanmasına bağlı biri" olarak tanımladı.

Neil Gorsuch ise adaylığı kabul konuşmasında, "tarafsızlık ve bağımsızlığın yanında meslektaş dayanışması ve cesaret hakimlerden beklenen özelliklerdir" dedi.

'EMEKÇİLERE KARŞI ŞİRKETLERİ SAVUNDU; KADIN HAKLARINA DÜŞMAN'

Yahoo'ya Trump'ın kararını değerlendiren Demokrat Partili Senatör Chuck Schumer, Gorsuch seçimi hakkında ciddi şüpheleri olduğunu belirtti.

Schumer, "Hakim Gorsuch, pek çok kez emekçilere karşı büyük şirketlerin yanında tavır aldı, kadın haklarına karşı düşmanlık sergiledi ve en kötüsü de hukuk sistemine ideolojik bir yaklaşım getirdi. Bu sebeplerle onun güçlü, bağımsız bir Yüksek Mahkeme üyesi olacağından şüpheliyim" dedi.

HRC: LGBTİ'LERE YÖNELİK KARNESİ OLUMSUZ

Human Rights Campaign'den yapılan açıklamada da Gorsuch'un LGBTİ haklarına yönelik olumsuz karnesi hatırlatıldı ve bu adaylığa karşı olunduğu belirtildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye özgürlüklerin en çok gerilediği ikinci ülke oldu

SONRAKİ HABER

Emeğe saldırı yasaları referandum sonrasına bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...