01 Şubat 2017 02:10

Yanlışların faturası gençlere çıkarılıyor

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, MEB'in öğretmenlere yaptığı 'Başka iş alanlarına yönelin' çağrısını Evrensel'e değerlendirdi.

Paylaş

Derya KAYA
Ankara

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin, öğretmen adaylarına gelecekte iş bulma sıkıntısı çekeceklerini söyledi. Çeşitli alanlarda lisans öğrencileri ve eski mezunlarla birlikte 1 milyon öğretmen adayının atama için beklediğini, yapılacak alımın ise 100 bin civarında olduğunu söyleyen Aktekin, öğretmenlere “Başka iş alanlarına yönelin” dedi. Bu açıklamaya ise Eğitim Sen’den tepki geldi. Genel Başkan Kamuran Karaca “Yanlış politikaların sonuçları maalesef çocuklarımıza çıkarılıyor” dedi.

Lisans öğrencileri ve eski mezunlarla birlikte yaklaşık 1 milyon öğretmen adayı atama beklerken Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin, tepki çekecek açıklamalar yaptı. 1 milyon öğrencinin atama beklediğini ancak 100 bin civarında alım yapılacağını söyleyen Aktekin, öğretmenlerin başka alanlara yönelmesi gerektiğini söyledi,  “Onların öğretmen olamazlarsa başka sektörlerde istihdamı için seçmeli derslerle transfer edilebilir beceriler edinmelerini düşünmeliyiz. Tarih okuyan artık müzeciliğe, turizm rehberliğine; Türk dili edebiyatı okuyan yerel gazetecilik ya da yayıncılığa; matematik okuyan bankacılık veya sigortacılığa yönelsin, özel sektöre gitsin. Her şeyi devletten beklemeyelim” ifadelerini kullandı.

  • Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca

‘HER İLDE BİR ÜNİVERSİTE POLİTİKASI ÇÖKTÜ’

Aktekin’in açıklamalarına tepki gösteren Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, “MEB’in açıklaması bugüne kadar her ilde bir üniversite kapsamında açılan üniversite politikasının tamamen iflas ettiğini gösteriyor. Bu açıklamayla 10-15 yıl önceövündükleri uygulamanın siyaseten bir adım olduğu, gerçekliğinin olmadığı açığa çıktı” dedi.  

Yanlış eğitim politikalarının faturasının işsiz adayı diye tanımlanan bir milyon eğitim fakültesi öğretmen adayının ödemesinin yanlış olduğunu söyleyen Karaca, “Maalesef bedeli gençlerimiz ödüyor. Yanlış politikaların sonuçları çocuklarımıza çıkarılıyor. Üç beş yıllığına işsizlik noktasında gençleri üniversitede tutmanın, buradan mezun etmenin ötesinde bir karşılığı olmayan üniversite eğitimi sisteminin bu haliyle tartıştırılması ve bu gerçeklerin toplumla tanıştırılması gerekirdi. Tamamen göz boyama süreci yaşandı.” ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ HABER

Bakım parası değil ücretsiz kreş istiyoruz

SONRAKİ HABER

Türkiye özgürlüklerin en çok gerilediği ikinci ülke oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa