31 Ocak 2017 19:19

Yılın ilk MGK toplantısı sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan ve 14.50’de başlayan yılın ilk MGK toplantısı 22.50'de sona erdi.

Paylaş

İki ayda bir yapılan Milli Güvenlik Kurulu olağan toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplandı. Saat 14.50’de başlayan toplantı 22.50'de sona erdi.

Irak ve Suriye’deki gelişmeler, Kardak Kayalıkları, göçmenlerin geri iade anlaşması toplantıda gündeme alınan konulardı.Fırat Kalkanı harekatında El Bab kuşatmasında gelinen nokta toplantıda ele alınan bir diğer konu. Toplantı sonunda yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Terör örgütlerinin muhatap olarak kabul edilip, bu örgütlere çeşitli usullerle silah yardımında bulunulmasının, terörün güçlenmesine ve yayılmasına zemin hazırladığı belirtilmiştir.

Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu asimetrik saldırılara karşı, yurt içinde ve yurt dışında gereken her türlü tedbirin alınması konusundaki kararlılığımız teyit edilmiştir.

Kıbrıs meselesine çözüm bulunması için Cenevre'de yapılan görüşmeler kapsamlı şekilde ele alınmış, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin hak ve menfaatlerinin korunması hususunda atılacak adımlar değerlendirilmiştir.

Suriye’de gerçekleştirilen ateşkesin korunması ve güçlendirilmesi ile Astana Toplantısı ayrıntılı şekilde ele alınarak, Türkiye'nin, siyasi geçiş sürecinin başlatılmasına yönelik çabalarını ve insani sorumluluklarını yerine getirmeye devam edeceği kaydedilmiştir."(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Anayasa değişikliği Suriye Anayasası ile aynı

SONRAKİ HABER

S&P Türkiye'deki 4 bankanın kredi notunu düşürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...